4 maisto produktų logistikos patarimai, kad šie išliktų saugūs ir nepakitę

Parašyta: 2022-08-12 | Kategorija: Ekonomika, Naujienos, Skelbimai, Trakai |

Viena iš sudėtingiausių užduočių maisto ir gėrimų pramonėje yra užtikrinti produktų atsargas ir kokybę, kol šie keliauja iš gamintojo ir pasiekia vartotoją. Šį darbą apsunkina tai, jog dalyvauja daug skirtingų partnerių ir šalių, pradedant gamybinių medžiagų tiekėjais, platintojais iki pačių vartotojų.

Yra keletas dalykų, į kuriuos Jūsų įmonė turi atsižvelgti pristatydama maisto produktus ir gaminius, pavyzdžiui, pakavimo procesą, laikymo temperatūrą, kokybę, šviežumą bei pristatymo laiką. Tam tikri maisto produktai neišvengiamai bus siunčiami pasinaudojus logistikos įmonės paslaugomis. Viena jų – “Baltictransline”, kuri atitinka visus aukščiau išvardytus veiksnius. Tačiau jei Jums trūksta žinių šioje srityje, pateikiame keletą būdų, kaip dar efektyviau pagerinti maisto logistikos procesą ir užtikrinti, kad maistas išliktų saugus ir nepakitęs:

1.    Stebėjimo įrankių naudojimas

Tinkama temperatūra yra gyvybiškai svarbi tiek maisto produktų transportavimo, tiek sandėliavimo metu. Šiandien maisto logistikos operatoriai naudoja technologijas temperatūrai transporto priemonėse ir sandėliuose kontroliuoti. Pavyzdžiui, specialūs išmanieji jutikliai laiku pastebi ir informuoja apie itin jautrių produktų, tokių kaip mėsa, pieno produktai, šaldytų gaminių, temperatūrą.

Prie stebėjimo priemonių taip pat priskiriamos ir kitos technologinės priemonės, kaip dirbtinis intelektas, “Bluetooth” įrenginiai, radijo dažnio identifikavimo įrenginiai ir t.t. Taip pat, propaguojamos duomenų analizės sistemos, kurios leidžia laiku priimti sprendimus dėl gamybos, pristatymo bei veiksnių, galinčių turėti įtakos transportui (oro ir eismo sąlygos).

2.    Sterilios pakuotės

Maistui, kuris nėra steriliose pakuotėse, kyla didelė rizika dėl kryžminės taršos. Jei greitai gendantis maisto produktas, pavyzdžiui mėsa, užterštas išoriškai, greitai ir lengvai suges.

Maistas neatsiejamas nuo sanitarinės švaros, kuriai svarbu teikti pirmenybę prieš pakuojant, kad maistas liktų šviežias ir nepaveiktas aplinkos taršos. Be to, logistikos įmonei svarbu reguliariai atlikti transporto valymo ir dezinfekavimo darbus, kad sunaikinti bakterijas bei mikroorganizmus, galinčius pakenkti siuntos kokybei.

3.    Periodiniai mokymai darbuotojams

Tinkamai maisto logistikai užtikrinti svarbu šviesti įmonėje dirbančius darbuotojus apie šios logistikos rūšies konceptą. Kiekvienas tiekimo grandinėje dalyvaujantis personalas turi būti apmokytas, kaip teisingai laikytis maisto saugos taisyklių ir kaip svarbu jų paisyti. Taip pat, jei Jūsų įmonėje dalyvauja trečioji šalis, įsitikinkite, kad supratimas apie maisto logistikos sistemą nesiskiria.

4.    Periodiniai auditai

Šis procesas yra itin reikšmingas, nes svarbu užtikrinti, kad operacijos ir maisto logistikos procesai vyktų sklandžiai. Be to, tai leidžia patikrinti, ar visi šiame procese dalyvaujantys asmenys teisingai atlieka savo pareigas. Tikrinkite ne tik maisto kokybę bei švarą, tačiau atkreipkite dėmesį ir į sistemą bei išteklius, susijusius su maisto logistikos procesu.

PR

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *