Apie gyvą maistą

Parašyta: 2016-04-25 | Kategorija: Naujienos, Renginiai, Sveikata, Trakai |
 2015 metų šeimininkė Eligija Suchockienė


2015 metų šeimininkė Eligija Suchockienė

Kovo 19 d. Vilniuje vyko jau 4-oji Ann Wigmore gyvo maisto konferencija, į Lietuvą sukvietusi garsiausius sveikos gyvensenos ekspertus iš viso pasaulio, vėl budinusi žmonių sąmoningumą ir skatinusi atkreipti dėmesį į savo gyvenimo būdą… Kas gi yra tas „gyvas maistas“?

Tai – augalinis, termiškai neapdorotas, ekologiškas maistas, turintis savyje daugiausia gyvybės – jauni augalai, daigintos sėklos, grūdai, riešutai, taip pat fermentuotas (raugintas) maistas; pilnos struktūros, be rafinuotų produktų ir beveik be prieskonių. Tačiau svarbu suprasti, kad tai ne tik mityba, tai visas gyvenimo būdas (ang. Living food life style) – tai menas natūraliu būdu susigrąžinti ir palaikyti sveikatą, suprasti save ir savo organizmą, sąmoningai maitintis ir atgauti jėgas, rasti ryšį su gamta ir mus supančia aplinka… Jos pradininkė amerikos lietuvė, gyduolė Ann Wigmore (Ona Varapickaitė), pati du kart išsigydžiusi vėžį, supratusi ir puikiai praktikoje įgyvendinusi tai, ką šiuolaikinis mokslas vis dar gvildena iki šiol. Įkurtuose gydyklose (Ann Wigmore natūralios sveikatos institutas Puerto Rike (Ann Wigmore Natural Health Institute www.annwigmore.org); Hipokrato institutas Florida (JAV) (Hippocrates Health Institute www.hippocratesinst.org)) jos pasiekėjai sėkmingai tęsia jos pradėtą darbą ir gydo medikų „nurašytus“ ligonius be vaistų ir skalperių. Medikų sunkiai sukontroliuojamos ligos (beje sukeltos netinkamo gyvenimo būdo), tokios kaip cukrinis diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos, artitai ir net vėžys, nekalbant jau apie begalę lengvesnių negalavimų, išgaruoja pradėjus sveikai maitintis, daugiau judėti ir keičiant mąstymą!!!
Būtent apie mąstymą ir norėčiau pakalbėti plačiau. Žmonės dažnai klaidingai mano, kad reikia valgyti tam, kad gyventų; sureikšmina maisto medžiagas, vitaminus ir kalorijas, iš maisto padaro kultą. Bet net šiuolaikiniai mokslininkai kuo toliau, tuo labiau pripažįsta, kad mes sudaryti ne vien tik iš kaulų ir mėsos, kad reikiamas medžiagas žmogaus organizmas gali pasigaminti pats, skirtingas energijas paversti angliavandeniais ar baltymais… Taip, maistas labai svarbus, tačiau tai ne vienintelis mūsų energijos šaltinis. Pasak saviugdos ir savirealizacijos trenerio Jevgenijaus Černyš, su maistu mes galime gauti tik apie trečdalį mums reikiamos energijos, visa kita galime sugeneruoti patys ir gauti iš aplinkos. Ne vienas iš mūsų gali papasakoti begalę istorijų, kuomet užsiimant savo mėgstama veikla, bendraujant su įkvėpiančiais žmonėmis pamirštame pavalgyti. Tai iš kur tuo metu gauname energijos ir jaučiamės puikiai?
O kai šiuolaikinis žmogus visą energiją bando gauti iš maisto (ir dar nekokybiško), matome labai liūdnas pasėkmes: nutukimai, ligos, neveiksnumas, nesąmoningumas… Kas toliau? Link ko mes einame? Ar kada nors susimąstėte kas vienija visus ligotus žmones? – o gi pirmiausia nemeilė sau ir kitiems!!! Kai žmogui jo gyvenimas neatrodo pakankamai vertingas, jis nesąmoningai, pamažu save naikina… Pasak pranavalgio Kirbio de Lanerolio (Kirby De Lanerolle), Meilės energijos vibracijų dažniai yra nepalyginamai aukštesni nei mėsos, pieno ar šokolado. Sergantys žmonės turi pirmiausia suprasti, kad yra mylimi ir jiems atleista. Tada Meilė aktyvuoja visus gyjimo procesus, jei žmogus tai giliai suvokia. Tokiu būdu Meilė tampa kuriančiąja energija ir ta energija mus stiprina, gydo ir palaiko.
Todėl kviečiu visus, perskaičius šį straipsnį susimąstyti ar iš tiesų mylite save? Ar suteikiate savo kūnui pačias geriausias sąlygas išlikti sveikam ir energingam? Ar pilate tinkamą kurą? Ar pakankamai judate, ar mąstote pozityviai? Kokią naudą duodate aplinkiniams ir pasauliui? Ir kaip galėtumėte švelniai, su begaline meile, be pykčio, užuojautos ar noro pakeisti, padėti savo sergantiems artimiesiems pamilti save ir gyventi meilėje ir darnoje su savimi ir aplinka. Porodykite savo artimiesiems kokie jie yra svarbūs jums ir pasauliui, kodėl jie reikalingi sveiki, linksmi ir skleidžiantys savo šviesą!!!

Eligija SUCHOCKIENĖ, Ūbiškės

 


PR Neseniai visi kalbėjo tik apie sveiką mitybą, o šiandien vis dažniau prabylama apie įvairias sveikos mitybos kryptis, kurios vieniems atrodo keistos, o kitiems – tai gyvenimo būdas. Nesvarbu, kokią mitybą bepasirinktumėte, svarbu, kad ji būtų sveika, o tam labai daug įtakos turi vaisių ir daržovių valgymas. Būtent šie produktai privalo užimti didžiąją mitybos raciono dalį. Rekomenduojame, esant galimybėms, vaisius ir daržoves auginti patiems, tačiau tada būtina būti tikriems, kad naudojamos sėklos – tik kokybiškos.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *