JAV kulinarijos virtuozo M. Laiskonio pamokos jauniesiems „Sodžiaus meistrų“ konditeriams Rūdiškėse

Parašyta: 2014-02-28 | Kategorija: Naujienos, Rūdiškės |

 

M. Laiskonio pamokos jauniesiems konditeriams

 

IMG_8777

 

IMG_8846

2014m. vasario 20 dieną  Niujorko Kulinarijos instituto kūrybos direktorius Michael Laiskonis atvyko į Rūdiškių amatų mokyklą “Sodžiaus meistrai” su svarbia edukacine misija. Pasaulinio lygio konditerijos virtuozas, kelis kartus išrinktas kaip vienas iš 10 geriausių JAV konditerių, demonstravo desertų gaminimą jauniesiems mokyklos konditeriams ir jų mokytojams.
Išskirtinius desertus prezidentams, kino ir verslo žvaigždėms gaminantis M. Laiskonis apie jo vizitą į Sodžiaus meistrų amatų mokyklą, komentavo: “Mano kelionių į Lietuvą metu, daugiausiai laiko praleidau didžiuosiuose miestuose, tad apsilankymas mažame miestelyje kaip Rūdiškės, buvo tikrai įdomi patirtis. Sodžiaus meistrų amatų mokykla turi įspūdingą programą ir aš mačiau, kad mokiniai yra tikrai pasišventę ir ambicingi. Man visuomet yra didelė garbė suteikti įkvėpimo jaunajai būsimų konditerių kartai ir atverti jiems akis naujoms kulinarinėms galimybėms”.
Dviejų valandų kulinarinėje sesijoje, mokiniai atidžiai sekė kiekvieną Laiskonio judesį, susikaupę klausėsi patarimų ir subtilių konditerinių paslapčių apie ingredientus ir jų savybes. Būsimieji konditeriai, stebėdami traškių plikytų pyragėlių su lazdynų riešutų kremu ir karamelinių Krupniko saldainių gamybą, suprato svarbią M. Laiskonio viziją, kad kulinarija yra kūrybinis, meninis ir mokslinis procesas.  Mokyklos direktorė Dalia Beigienė, dėkodama už pamoką, teigė:  „Michael Laiskonio vizitas mūsų mokykloje yra mums geriausias pavyzdys, kaip dalintis žiniomis ir kaip svarbu mokytis ir tobulėti visą gyvenimą“.
“Sodžiaus meistrų amatų mokykla yra puikus modelis kaip pasišventusių žmonių grupė gali iš esmės pakeisti  jaunų žmonių gyvenimus.  Mes nuoširdžiai žavimės ir palaikome šios mokyklos misiją suteikti jaunimui profesionalius įgūdžius, kurie skatintų jų savarankiškumą ir pasitikėjimą savo jėgomis. Tikime, kad Laiskonio pamokos netik išmokys kaip gaminti desertus, bet ir suteiks jaunuoliams įkvėpimo tapti tikrais pasirinkto verslo meistrais” – teigė Nina Murray, JAV Ambasados kultūros atašė.
Michael Laiskonis, dešimt metų dirbęs trimis „ Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotame prestižiniame restorane “Le Bernardin” Niujorke , 2013 m. pelnęs kulinarijos pasaulyje “Oskarui” prilygstantį “James Beard Foundation” apdovanojimą,  į  Lietuvą atvyko JAV Ambasados iniciatyva.

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *