Kaip išsirinkti virtuvinius peilius?

Parašyta: 2021-11-04 | Kategorija: Naujienos, Skelbimai, Trakai |

Jei reikėtų išrinkti labiausiai virtuvėje naudojamus įrankius, tai be abejonės būtų peiliai. Jie reikalingi daugelio patiekalų ruošimui. Tinkami peiliai ne tik leidžia lengvai supjaustyti maisto produktus, bet ir paverčia gaminimo procesą žymiai malonesniu. Apie tai, kaip išsirinkti tokius įrankius – jau netrukus.

Dėmesys pagrindiniams poreikiams

Šiandien rinkoje galima rasti daugybę skirtingų tipų peilių. Tačiau dėl šios priežasties pasirinkimas dažniausiai atrodo tik dar sudėtingesnis. Visgi geriausia nesiblaškyti ir susikoncentruoti į pagrindinius poreikius, t. y. apgalvoti, kokie įrankiai virtuvėje naudojami labiausiai.

Bene populiariausias pasirinkimas daugeliu atvejų yra universalus virėjo peilis. Jis tinka daugelio maisto produktų pjaustymui. Dar vienas nepamainomas įrankis virtuvėje – peilis su dantytais ašmenimis, skirtas duonai. Juo lengva gražiai atpjauti iš išorės traškius, o viduje minkštus kepinius. Tam, kad būtų patogu atlikti kruopštumo reikalaujančius darbus, papildomai rekomenduojama įsigyti nedidelį peilį. Jis puikiai tinka, pavyzdžiui, įvairių vaisių ir daržovių lupimui.

Peilio ašmenų ilgis

Tam, kad virtuvinis peilis būtų patogus, būtina atsižvelgti ir į jo ašmenų ilgį. Jis gali būti įvairus: nuo maždaug 8 iki beveik 25 cm. Peilius su trumpesniais ašmenimis lengviau laikyti ir valdyti. Tačiau ilgesnius ašmenis turintys peiliai leidžia lengviau perpjauti didesnius maisto produktus, pavyzdžiui, arbūzą arba kepsnį. Prieš tai minėtas virėjo peilis turi maždaug 20 cm ilgo ašmenis, todėl laikomas universaliu pasirinkimu.

Peilio rankena

Nors ašmenys ir yra viena svarbiausių peilio dalių, ne ką mažiau dėmesio vertėtų skirti ir jo rankenai. Būtent nuo šios dalies ne ką mažiau priklauso, ar įrankiu bus patogu naudotis. Geriausia, kad rankena būtų pagaminta iš neslidžios medžiagos, kuri leistų tvirtai suimti peilį net ir drėgna ranka. Tai padeda užtikrinti saugų ir patogų pjaustymo procesą.

Įvertinus šiuos pagrindinius kriterijus, virtuvinių peilių pasirinkimas turėtų tapti lengvesnis. Aukštos kokybės įrankiai pasižymi tvirtumu ir ilgaamžiškumu, todėl jei yra tinkamai prižiūrimi, gali būti sėkmingai naudojami daugybę metų. Išsirinkite ir užsisakykite juos internetu – patogiai pasirūpinkite malonesniu gaminimo procesu.

PR

Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *