Kur pavalgyti Vilniuje?

Parašyta: 2019-09-13 | Kategorija: Naujienos, Skelbimai |

PR

Paklausus pagal kokius kriterijus pasirenkama vieta, kur pavalgyti Vilniuje, pasigirsta labai daug įvairiausių variantų. Vieniems tai patogi vieta, kitiems galimybė atvykti su nuosavu automobiliu (strategiškai gera restorano vieta), tretiems – garsus virtuvės šefas, labai skanus ir sotus maistas, malonus personalo aptarnavimas ir komunikavimas arba jauki ir prabangi restorano aplinka.

 

Užėjus į restoraną, pirmas žvilgsnis krypsta į jo aplinką ir interjerą. Šis kriterijus vertinamas 10 iš 100 balų, skiriamų bendram restorano vertinimui. Svarbu viskas – komfortiški baldai, stalo dekoras, stilinga aplinka, restorano švara ir jaukumas.

Kitas restorano kokybės aspektas – personalo profesionalumas ir aptarnavimo lygis. Šiam kriterijui taip pat skiriama 10 iš 100 balų. Reikėtų įvertinti personalo gebėjimą bendrauti su svečiais (juos priimti ir išlydėti), personalo paslaugumą, geranoriškumą ir virtuvės bei maisto aktualijų išmananymą. Aptarnavimo lygis dažnai lemia bendrą restorano įspūdį, todėl jis turėtų būti gana aukštų standartų.

Vis dėlto svarbiausias kriterijus, pagal kurį išsirenkama vieta, kur pavalgyti Vilniuje, yra maisto kokybė. Lietuvos restoranų vertintojai šiam kriterijui skiria 70 iš 100 balų. Siūloma atkreipti dėmesį į virtuvės originalumą (modelį, stilių ir unikalumą), patiekalų asortimentą (jų rūšis, suderinamumą), patiekalams naudojamus ingredientus (ypač jų kokybę ir šviežumą), patiekalų kompleksiškumą (ir naudojamų ingredientų kiekį, ir garnyrą, ir bendrą patiekalo ruošimo techniką) bei skonio aspektus (patiekalų suderinamumą, jų balansą, patiekimo originalumą ir unikalumą). Taip pat svarbus ir kainos bei kokybės santykis.

Tiesa, reikšmingas ne tik pats maistas, bet ir bendras jo patiekimas, t. y. naudojamos stalo serviravimo priemonės, estetika lėkštėje ir tinkamai parinktas stilius.

Galiausiai, įvertinti reikėtų ir gėrimus bei jų patiekimą. Tai sudaro 10 iš 100 balų, skiriamų bendram restorano vertinimui. Pateikiami gėrimai turi būti kokybiški, valgiaraštyje – kelios rūšis skirtingų gėrimų, tarp kurių yra ir išskirtinių gėrimų.  Taip pat reikėtų įvertinti ir gėrimų dinamiką –  gėrimai turi būti suderinti su patiekalais, o valgiaraštis nuolat atnaujinamas. Apskritai, svarbu, kad būtų pakankamai plati gėrimų pasirinkimo galimybė.

Kaip jau buvo minėta, vertinant vietą, kur pavalgyti Vilniuje, restoranas vilniuje senamiestyje, svarbūs ne tik paties restorano vidaus aspektai (aptarnavimas, aplinka, maistas ir gėrimai), bet ir išoriniai veiksniai – strategiškai patogi vieta ir laikas. Tai reiškia, kad norint kokybiškai praleisti laiką restorane, reikia atsižvelgti į sezoniškumą ir paros metą. Pastebėta, kad rytais itin aktyvūs būna turistai pietų metu – vietiniai gyventojai, o vakarais ir savaitgaliais – aktyvūs pramogautojai.

Vilniuje įkuriama vis daugiau įvairių vietų, kur pavalgyti, todėl kartais būna sunku įvertinti, kuri vieta išties gera ir verta dėmesio, o kuri gali nuvilti ir nepateisinti lūkesčių. Tam, kad taip nenutiktų, pravartu restoraną įvertinti pagal esminius vertinimo kriterijus, į kuriuos atsižvelgti rekomenduoja ir žymiausi Lietuvos maitinimo įstaigų kritikai.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *