Naujametinis stalas

Parašyta: 2017-12-29 | Kategorija: Naujienos, Renginiai |

Jolanta Veličkienė

Ką paruošti Naujųjų metų sutikimui? Laukiate svečių namuose, tikriausiai jau susirūpinote, kuo gi juos pavaišinsite. Kad Jūsų Naujųjų metų sutikimas būtų ypatingas, paruošėme Jums keletą šventinių patiekalų idėjų.

Kiaulienos išpjovos kepsneliai su bazilikų pesto padažu

Gaminimas. 1 kg kiaulienos išpjovos nuplauname ir nusausiname. Supjaustome apie 4–5 cm griežinėliais. Įtriname mėsą prieskoniais: česnaku, druska, pipirais, ruduoju cukrumi, 1 šaukštu balzaminio acto. Palaikome kambario temperatūroje apie 1 val. Kiekvieną griežinėlį apvyniojame šoninės juostele ir ant viršaus užtepame bazilikų pesto padažo. Kepkite 180 – 190 °C temperatūroje apie 35–45 minučių. Valgome kaip karštą patiekalą.

Įdaryta antis

Ingredientai: 1,5–2 kg anties, dviejų vištienos krūtinėlių, 4 kiaušinių, 200 ml. 30 proc. riebumo grietinėlės, 150 g manų kruopų, 100 g krakmolo, 300 g džiovintų vaisių (spanguolių, slyvų, obuolių), česnakai, druska, pipirai, kmynai, žiupsnelis cukraus, malto muskato riešuto ir kalendrų sėklos.
Gaminimas. Antį pusvalandį palaikome kambario temperatūroje. Nuplauname ir nusausiname rankšluosčiu. Pirštais ir peiliu nulupame anties odą pradėdami nuo uodegos, palikdami sparnelius ir šlauneles. Anties odą įtriname smulkintais česnakais su prieskoniais. Mėsą atskiriame nuo kaulų. Anties krūtinėlę supjaustome juostelėmis. Likusią antieną su vištienos krūtinėlėmis sumalame, įdedame supjaustytą anties krūtinėlę, įmušame kiaušinius, supilame grietinėlę, suberiame manų kruopas ir krakmolą, sudedame džiovintus vaisius ir prieskonius. Viską gerai išmaišome ir palaikome apie valandą. Išbrinkęs įdaras suteiks gražesnę formą ančiai. Gauta mase prikemšame anties odą. Į skardą įpilame šiek tiek vandens ir kepame įkaitintoje orkaitėje (iki 180 °C) apie 1,5–2 valandas. Iškeptą antį atvėsiname ir papuošiame. Tinka įvairūs padažai.

 

Greipfrutų salotos

Ingredientai: po 2 vnt. raudonųjų, rausvųjų ir geltonųjų greipfrutų, 400 g virtų ir lukštentų krevečių, Padažui: 150 g majonezo arba natūralaus jogurto, 10 g grūdėtųjų garstyčių.
Gaminimas. Greipfrutų minkštimą labai atsargiai, kad nevarvėtų sultys, atskiriame nuo plėvelių ir pirštais padalijame įvairaus dydžio gabaliukais. Išsiskyrusias sultys nukošiame, nes priešingu atveju salotos bus ištižusios. Sudedame paruoštas krevetes ir supilame padažus. Lengvai ir atsargiai išmaišome. Patiekiame kokteiliams skirtoje taurėje. Papuošiame krevetėmis ir mėtų arba melisų lapeliais.

Tegul meilė lydi Jūsų šeimą,
jaukumas – Jūsų namus,
o sėkmė – Jūsų darbus.
Sveikiname
Naujųjų metų proga!

Jolanta VELIČKIENĖ,
knygos „Senos ir naujos tradicijos virtuvėje“ autorė,
Jovariškės


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *