AŽŪM absolventų ir moksleivių tarptautinės vasaros stažuotės

Parašyta: 2018-07-30 | Kategorija: Kelionės, Mokyklos, Naujienos |

Aukštadvario žemės ūkio mokykla (toliau – AŽŪM) tęsia tarptautinių mobilumo stažuočių tradicijas ir jau ne pirmą vasarą sudaro galimybes profesinę kvalifikaciją įgijusiems AŽŪM absolventams bei profesijos moksleiviams išvykti į stažuotes užsienyje pagal Erasmus + programą, kurią Lietuvoje koordinuoja Švietimo mainų ir paramos fondas.

Stažuotė Italijoje

Automechaniko profesijos absolventai šių metų birželio–liepos mėnesiais išvyko į stažuotę Jungtinėje Karalystėje pagal Erasmus+ programos mobilumo projektą „Papildomas žinių bagažas“. Projekto tikslas – siekiant padidinti įsidarbinimo galimybes ir konkurencingumą darbo rinkoje suteikti absolventams galimybę įgyti realios darbo patirties, praktinių profesinių įgūdžių ir kompetencijų. Stažuotės metu absolventai darbo vietose pakėlė jau turimų profesinių įgūdžių lygį, ypač atkreipiant dėmesį į jų atitikimą šiandieninei darbo rinkai. Absolventai taip pat įgijo specifinių profesinių kompetencijų, pagilino jau turimas praktines profesines žinias. Absolventai susipažino su ES darbo rinkos keliamais profesiniais reikalavimais darbuotojams, pagilino savo profesines, kalbines, kultūrines žinias. Stažuotės dalyviai taip pat įgijo tarptautinio bendravimo patirties, užmezgė naujų pažinčių, susipažino su stažuotės šalių kultūra bei tapo tolerantiškesni ir savarankiškesni, įgijo verslumo žinių.

Smulkiojo verslo paslaugų teikėjo ir virėjo specialybes studijuojantys moksleiviai dalyvavo Erasmus+ mobilumo projekto „Verslumo spektras“ stažuotėje Italijoje. Šio projekto tikslas – sudaryti galimybę profesijos moksleiviams atlikti praktiką užsienio įmonėse ir įgyti naujų praktinių profesinių įgūdžių ir kompetencijų.

Stažuotės Italijoje realiose darbo vietose metu smulkiojo verslo paslaugų teikėjo profesijos moksleiviai mokėsi koordinuoti kelias skirtingas veiklas įmonės viduje, taip pat pagilino savo sugebėjimus įmonės veiklos organizavimo sferoje, įgijo verslumo žinių. Virėjai išmoko ruošti patiekalus iš žuvies ir jūros gėrybių. Šalia profesinių įgūdžių tobulinimo stažuotės dalyviai pagerino savo kalbinius gebėjimus ir įgijo tarptautinio bendravimo patirties, tapo labiau savimi pasitikintys, iniciatyvesni bei tolerantiškesni aplinkinių atžvilgiu.

Kiekvienam stažuotėje dalyvavusiam absolventui bei moksleiviui išduoti Europass mobilumo dokumentai, patvirtinantys įgyvendintą stažuotę ir įgytą patirtį bei pripažįstami visoje Europos Sąjungoje.

Projektai yra pilnai finansuojami Švietimo mainų ir paramos fondo remiant Europos Komisijai.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

         

Dalia MOCKELIŪNIENĖ,

projektų vadovė

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite