2022 metai Trakų seniūnijoje

Parašyta: 2022-12-30 | Kategorija: Naujienos, Seniūnijos, Trakai |

Trakų seniūnijos seniūnė Vilma Puišienė

Nuskambėjo, nuaidėjo gražiausios metų šventės – Kūčios ir Kalėdos, ant slenksčio mindžikuoja ir Naujieji. Kokie buvo 2022-ieji? Kas pavyko? Ką planuojame?

Tik aprimo situacija dėl COVID-19, kai pasaulį sukrėtė žinia dėl karo Ukrainoje. Tai palietė mus visus – be įprastinių darbų daugelis mūsų vienaip ar kitaip pagelbėjome Ukrainai ir ukrainiečiams. Parodėme atjautą ir žmogiškumą, o tai yra svarbiausios vertybės gyvenime. Nors dėl karo suprastėjo ekonominė, finansinė situacija, strigo medžiagų pristatymas, o dėl to – ir kai kurie darbai,  tačiau vis tiek didumą suplanuotų pavyko atlikti.

Seniūnija yra savivaldybės administracijos padalinys, įgyvendinantis jam priskirtas funkcijas bei savivaldybės institucijų priimtus sprendimus. Sprendžiame seniūnijoje kylančias problemas, telkiame bendruomenę, komunikuojame, bendradarbiaujame su socialinę pagalbą ir paramą teikiančiomis įstaigomis ir organizacijomis. Prižiūrime ir remontuojame vietinės reikšmės kelius, kuriais gyventojai skuba į darbus, ugdymo, sveikatos priežiūros įstaigas. Nuolat skatiname gyventojų bendruomeniškumą, įtraukiame juos į savivaldoje vykstančius procesus. Džiugu, kad iš dalyvaujamojo biudžeto eilutės finansuojami gyventojų parašyti projektai. Tokiu būdu Trakuose, Naujasodžio teritorijoje įgyvendintas maudyklos infrastruktūros gerinimo projektas, panašių projektų įgyvendinimo darbai vyksta ir toliau. Sutvarkytose erdvėse gyventojai susitinka, buriasi, drauge leidžia laiką.

Seniūnijoje nuolat atliekami teritorijų tvarkymo ir priežiūros, kelių remonto, infrastruktūros gerinimo, kapinių priežiūros ir pan. darbai. Darbus atliekame stebėdami situaciją seniūnijoje – matome, kur kokios priemonės reikalingos arba ko pageidauja gyventojai, tokius darbus ir nusimatome. Visuomet turime įvertinti, kad biudžetas yra fiksuotas, todėl planuojame, kas numatyta jo apimtyje.

Iš 2022 metais atliktų darbų, kuriems finansavimą skyrė rajono savivaldybė, paminėsiu keletą svarbiausių – penkių daugiabučių namų kiemuose Birutės – Mindaugo gatvėse Trakuose įrengtas ilgai gyventojų lauktas kiemų apšvietimas, iš pagrindų sutvarkyti du didžiausi kiemai Trakuose Mindaugo ir Vytauto gatvėse – pakeista pėsčiųjų takų ir šaligatvių danga, sutvarkytos automobilių stovėjimo vietos, išlyginamuoju asfalto sluoksniu atnaujinta važiuojamoji kelio danga, senosiose Trakų miesto katalikų ir pravoslavų kapinėse toliau vykdomi tvorų keitimo darbai, apšviestas Trakų miesto simboliu vadinamas Šv. Jono Nepomuko koplytstulpis, įrengtas fontanas Totoriškių ežere, Vytauto ir Karaimų gatvėse atsirado vandens gertuvės, sodinami bei prižiūrimi gėlynai, atliekama daugybė kitų darbų. Niekada nebūna, kad visi iki vieno darbai būtų atlikti – darbus, kurių nepavyko atlikti šiemet arba dėl kurių turėjome iššūkių, planuojame atlikti ateinančiais metais.

Ir vis dėl to pasitinkant 2023-uosius noriu pasidžiaugti šiais, 2022 metais. Nors seniūne dirbu dar tik treti metai, matau pokyčius pradedant žmonių pilietiškumu, atsakomybe, bendruomeniškumu ir baigiant sutvarkytomis bei atnaujintomis erdvėmis. Noriu padėkoti visiems, kam mūsų miestas yra svarbus – savo kolegoms, rangovams, gyventojams, bendruomenėms, „Trakų žemės“ laikraščiui. Visus sveikinu su gražiausiomis metų šventėmis ir linkiu džiaugsmo Jūsų namams, gerumo Jūsų širdims ir prasmės Jūsų darbams. Būkit sveiki ir laimingi!

Vilma Puišienė

Trakų seniūnijos seniūnė 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite