Seimo narė D. Mikutienė siūlo Vyriausybei valstybės nuosavybėn perimti Lentvario dvaro rūmus

Parašyta: 2015-11-06 | Kategorija: Lentvaris, Naujienos, Politika, Savivaldybė, Trakai |

DSCF8796

Vakar  Seimo Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir Kultūros ministeriją dėl galimybės Lentvario dvaro rūmus perimti valstybės nuosavybėn.

„Lentvario rūmai – išskirtinis neogotikinio stiliaus dvaras. Šis objektas nuo 2008 m. yra įtrauktas į Kultūros paveldo objektų sąrašą ir juo privalo rūpintis Kultūros paveldo departamentas. Šiuo metu dvaras yra apgailėtinos būklės, apgriuvęs, apleistas, langai išdaužyti, o rūmų bokštai trupa ir yra avarinės būklės. Po susitikimo su specialistais, kuris įvyko pavasarį, buvo konstatuota, kad tai ypatingos svarbos objektas ir laikas dabar jau ne mūsų sąjungininkas. Kultūros paveldo objektams yra ypatingi reikalavimai, o savininkui – pareiga ir atsakomybė tvarkyti ir puoselėti jį. Skubiai ir ypatingai skubiai reikia imtis konkrečių veiksmų Vyriausybei“, – sakė D. Mikutienė.

Pasak Seimo narės, reikia nedelsiant imtis priemonių, kad rūmai būtų perimti valstybės žinion, skubiai pradėti restauruoti , nes apleistas rūmų pastatas, be kita ko, kelia ir didelį pavojų aplinkiniams.

Siekiant aptarti susidariusią situaciją ir išsaugoti Lentvario dvaro rūmus, kaip unikalų kultūros paveldo objektą, D. Mikutienė prašo inicijuoti pasitarimą Vyriausybėje, siekiant kuo skubiau priimti svarbius sprendimus.

Pasak jos, kultūriniai objektai privalo būti išsaugoti, kad jais galėtų džiaugtis ateities kartos. Sutvarkyti istoriniai Lentvario dvaro rūmai taptų ne tik turistų, bet ir vietos bendruomenės traukos centru.

Dangutės Mikutienės priimamojo inf.

Jono Počepavičiaus nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite