Dėl automobilių statymo draudžiamose vietose

Parašyta: 2015-11-18 | Kategorija: Naujienos, Policija |

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, vykdydami tikslines priemones, skirtas transporto priemonių stovėjimo taisyklių pažeidimams nustatyti, pastebėjo, kad vairuotojai dažnai pažeidžia Kelių eismo taisykles transporto priemones palikdami stovėti maršrutinio transporto sustojimo aikštelėse. Be to į Elektrėnų PK kreipėsi ir maršrutinių transporto priemonių valdytojai dėl šiose vietose paliktų stovėti automobilių, trukdančių įvažiuoti į stovėjimo aikšteles ir iš jų išvažiuoti bei saugiai išlaipinti/įlaipinti keleivius (3 nuotrauka).

Kelių eismo taisyklių XVII. skyriaus, reglamentuojančio transporto priemonių sustojimą ir stovėjimą, 150.9 punkte yra aiškiai nurodyta, kad draudžiama sustoti ir stovėti maršrutinio transporto sustojimo aikštelėse ir arčiau kaip 15 m atstumu nuo jų (1 nuotrauka), jeigu tai kliudytų maršrutinio transporto eismui. Taip nustatyta, kad, kai aikštelės nėra, draudžiama sustoti ir stovėti arčiau kaip 15 m atstumu nuo kelio ženklo „Stotelė“ (2 nuotrauka).

Dar kartą raginame vairuotojus būti drausmingais ir atsakingais, laikytis Kelių eismo taisyklių, saugoti save ir kitus eismo dalyvius.

1 nuotrauka

1 nuotrauka

2 nuotrauka

2 nuotrauka

3 nuotrauka

3 nuotrauka

 

Vilniaus aps. VPK Elektrėnų PK


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite