Policinės priemonės rezultatai

Parašyta: 2016-10-04 | Kategorija: Naujienos, Policija |

lipdukas-atsvaitas-sypsenele

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai, siekdami užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą, kad atkreipti dėmesį į jaunųjų eismo dalyvių drausmingumą, atsakingumą už savo elgesį kelyje, kad eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau nepilnamečių, o jų dalyvavimas eisme būtų saugus, nuo rugsėjo 1 d. iki rugsėjo 16 d. vykdė saugaus eismo priemones.

Priemonės metu nustatyti Kelių eismo taisyklių pažeidimai :

2 pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 131 str. (pėstieji ėjo per kelią ten, kur tai draudžiama daryti),

2 pagal LR ATPK 124(1) str. (lenkimas pėsčiųjų perėjoje),

3 pagal LR ATPK 124(2) str. (pavojingas vairavimas),

18 pagal LR ATPK 134 str. (naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimas),

2 pagal LR ATPK 124(1) str. (keleivių vežimo tvarkos pažeidimai, kai vaikai buvo vežami be kėdučių).

Elektrėnų policijos komisariatas dėkoja valstybinei įmonei „Automagistralė“, kurios atstovai policijos pareigūnams padėjo įgyvendinti policinę priemonę. Jie kartu kartu su policijos pareigūnais rytais stovėjo perėjose, lankėsi mokyklose, kur bendravo su vaikais saugaus eismo temomis, dalino atšvaitus, pabrėždami jų naudojimo svarbą.

Kadangi po vasaros atostogų sugrįžę vaikai būna išsiblaškę, atpratę nuo intensyvaus eismo sąlygų, vairuotojus raginame būti itin atidžius, ypač važiuojant pro mokyklas ar ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Kad vaikams būtų saugu kelyje į mokyklą ir iš jos, kviečiame visus būti drausmingus, atidžius ir atsakingus už savo elgesį, o tėvų prašome atkreipti vaikų dėmesį į jų elgesį kelyje, priminti svarbiausias taisykles bei nepamiršti vienų svarbiausių saugumo elementų – atšvaitų. 

 

Vilniaus aps. VPK Elektrėnų PK


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite