Nuo šeštadienio, – Seimo rinkimų agitacijos draudimo laikotarpis

Parašyta: 2016-10-21 | Kategorija: Aukštadvaris, Lentvaris, Naujienos, Onuškis, Paluknys, Rūdiškės, Seimas, Senieji Trakai, Tiltai, Trakai |

vrk-logo-lt

Įstatymas draudžia rinkimų agitaciją iki jų pradžios likus 30 valandų ir rinkimų dieną, iki balsavimo pabaigos. Tad šis penktadienis – paskutinė diena, kai kandidatai ir jų rėmėjai gali agituoti prieš sekmadienį vyksiantį Seimo rinkimų pakartotinį balsavimą.

Rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus išorinę politinę reklamą, iškabintą prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui ir nearčiau, kaip įstatymo numatyta, 50 metrų atstumu nuo balsavimo patalpos.

Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu ir balsavimo iš anksto metu jokių vaizdinių ir garsinių rinkimų agitacijos priemonių (išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija) negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, dokumentus, kuriuos būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą.

Už agitacijos draudimo pažeidimą taikoma administracinė atsakomybė. Gyventojai gali būti baudžiami bauda nuo 144 iki 289 eurų. Rinkimų komisijų nariai, pareigūnai, stebėtojai – nuo 289 iki 1 158 eurų. Tokia pat veika, padaryta visuomenės informavimo priemonėse, užtraukia baudą viešosios informacijos rengėjo ar platintojo vadovui arba kitam už viešosios informacijos skleidimą ar visuomenės informavimo priemonės turinį atsakingam asmeniui nuo 2 896 eurų iki 14 481 euro.

Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos inf.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite