Pirmą Trakų trijų gatvių rekonstrukcijos etapą numatyta baigti dar šiemet

Parašyta: 2017-03-23 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

Rajono savivaldybėje vyksusiame pasitarime buvo aptarti Trakų trijų gatvių – Aukštadvario, Gedimino ir Vilniaus – rekonstrukcijos darbai

Rajono savivaldybėje surengtas pasitarimas su Trakų trijų gatvių – Aukštadvario, Gedimino ir Vilniaus – rekonstrukcijos darbų rangovo bei kitų šiame projekte dalyvaujančių įmonių atstovais.

Pasitarime dalyvavo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, administracijos direktorius Darius Kvedaravičius, Statybos, ūkio plėtros ir turto valdymo skyriaus vedėjas Romualdas Zviagin, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Buvo aptarta gatvių rekonstrukcijos eiga, artimiausi planai – kaip organizuoti statybos ir remonto darbus, kad būtų išvengta didelių eismo trikdžių. Buvo kalbama, ką dar galima tobulinti, kad projektas būtų įgyvendintas sklandžiai ir kaip įmanoma sparčiai. Šiuo metu statybininkai dirba Vilniaus gatvėje, bene intensyviausios apkrovos – rekonstruojamame automobilių žiede ties Trakų autobusų stotimi.

Nepaisant to, kad darbai vyksta nenutrūkus įprastam susisiekimui keliomis kryptimis, neuždarius miesto, dar šiemet ketinama baigti svarbiausius darbus Vilniaus gatvėje bei automobilių žiedo ties autobusų stotimi rekonstrukciją.

„Esame dėkingi gyventojams už supratingumą dėl nepatogumų, susijusių su vykstančiais statybų darbais. Ir savivaldybė, ir juos vykdantis rangovas iš anksto informuos gyventojus apie vienus ar kitus darbus, kurie gali sukelti eismo keblumų. Šis projektas labai svarbus mums visiems, tad prašau šiek tiek kantrybės, kad jau visai netrukus galėtume džiaugtis geresne infrastruktūra“, – sakė merė E. Rudelienė.

Rajono savivaldybė šio projekto rangos darbų sutartį su bendrove „Lemminkainen“ pasirašė praėjusių metų spalį. Tai vienas svarbiausių pastarojo meto rajono investicinių projektų. Jam įgyvendinti yra numatyta apie 3 mln. eurų.

Pagal projektą yra numatyta esamą eismo žiedą prie Trakų autobusų stoties pakeisti vadinamuoju turbo žiedu, bus įrengti du nauji žiedai: Gedimino gatvėje bei ties Aukštadvario-Plomėnų gatvių sankryža. Rekonstruotose gatvėse bus pakeista danga, šaligatviai, nutiesti dviračių takai, įrengta lietaus nuotekų tinklai, apšvietimas. Įgyvendinus šį projektą, pagerės eismo sąlygos, jos taps saugesnės, patogesnės, pagerės kelių infrastruktūra bei gyvenamosios aplinkos kokybė.

Projektą planuojama įgyvendinti per dvejus metus.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite