Trakų rajono biure teikiamos naudingos paslaugos

Parašyta: 2017-03-29 | Kategorija: Aukštadvaris, Dusmenys, Lentvaris, Naujienos, Onuškis, Paluknys, Rūdiškės, Senieji Trakai, Tiltai, Trakai |

Trakų r. biuro komanda buvo įvertinta už puikius 2016 m. rezultatus. Nuotraukoje – biuro vadovas Albertas Malašauskas (kairėje) su įstaigos direktoriumi Edvardu Makeliu

LŽŪKT Trakų r. biuras sėkmingai užbaigė praėjusių metų darbus. Šie metai taip pat aktyvaus bendradarbiavimo su klientais laikas – teikiamos jiems reikalingos paslaugos, konsultacijos, organizuojami mokymai ir atsižvelgus į klientų poreikius planuojama biuro veikla.

Sutvarko ūkio apskaitą

Dėl apskaitos tvarkymo į rajono biurą gali kreiptis ir ūkininkai, ir mažos ar vidutinės įmonės, vykdančios bet kokią veiklą, PVM mokėtojai, kurie turi deklaruoti gautas pajamas, pelną ir sumokėti jiems priklausančius mokesčius.

Ūkių apskaitą tvarkančios konsultantės Rita Zajankauskienė, Mariana Žilionienė ir Gražina Vorošilinienė puikiai supranta, ko iš jų tikisi klientai, todėl apskaitą sutvarko laiku ir pagal įstatymus. Joms labai svarbu teisingai pskaičiuoti mokesčius, pateikti reikalingas deklaracijas, formas VMI, Sodrai ar kitoms institucijoms ir priminti klientams apie artėjantį mokesčių mokėjimą, dokumentų teikimo, atsiskaitymų su kitomis organizacijomis terminus. Jos atstovauja klientams įvairių tikrinimų metu, konsultuoja buhalteriniais, finansiniais ir mokesčių klausimais. Apskaitos tvarkymo paslauga apdrausta civilinės profesinės atsakomybės draudimu.

Paslaugos augalininkystės ūkiams

Biuro vadovas, augalininkystės konsultantas Albertas Malašauskas padeda žemdirbiams užsipildyti visus privalomus dokumentus – Augalų apsaugos, Trąšų naudojimo apskaitos, Ekologinės gamybos ūkio veiklos žurnalus. Jis rengia ekologinio ūkio sertifikavimo dokumentus. Prireikus nuvažiuoja į kliento ūkį ir paima dirvožemio, grūdų ėminius. Vadovaudamiesi jų duomenimis, ūkininkai gali subalansuoti tręšimą, pasirinkti optimalų derliaus nuėmimo laiką, sėjomainą ir kt. Prasidėjus augalų vegetacijai, konsultantas stebi pasėlius ir teikia nešališkus patarimus.

„Viena svarbiausių teikiamų paslaugų – tręšimo plano sudarymas naudojant ir mineralines, ir organines trąšas. Ūkis, turėdamas tręšimo planą, atitiks aplinkosaugos reikalavimus, išvengs galimų sankcijų išmokoms ar administracinių nuobaudų“, – akcentavo augalininkystės konsultantas

Padeda įsisavinti ES paramą

Ekonomines paslaugas teikia konsultantė Gražina Vorošilinienė. Ūkininkai kreipiasi į ją, jei reikia verslo projekto ar užpildyti paraišką ES paramai gauti, suorganizuoti pirkimų konkursą, parengti mokėjimo prašymą, pateikti informaciją apie projekto įgyvendinimo eigą, užpildyti projekto metinę ir galutinę ataskaitas, įvertinti ūkio ekonominį gyvybingumą. Ji turi ES paramos projektų rengimo patirties, žino naujausius reikalavimus. Verslo planai rengiami specializuota, nuolat atnaujinama ir vieninga kompiuterine programa, užtikrinančia klientų duomenų saugumą.

Klientai į biurą gali kreiptis ir dėl gyvulininkystės, darbų saugos, miškininkystės paslaugų. Jas suteiks kitų rajonų biurų specializuoti konsultantai arba centrinės buveinės skyrių specialistai.

Planuojant verslą, būtina galvoti apie ilgalaikę perspektyvą. Visko aprėpti pačiam – neįmanoma, todėl kreiptis į nešališkų specialistų komandą – geras sprendimas. Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) Trakų r. biuro konsultantai kviečia drauge planuoti verslo sėkmę.

Dėl išsamesnės informacijos į biuro vadovą A. Malašauską galima kreiptis tel. 8 620 15 306.

Jolanta Dalia ABARIENĖ

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite