Lietuvos žemės ūkyje nuo šiol veikia bendrovė „Groward Group“

Parašyta: 2017-09-29 | Kategorija: Aukštadvaris, Dusmenys, Lentvaris, Naujienos, Onuškis, Paluknys, Rūdiškės, Senieji Trakai, Tiltai, Trakai, Žemės Ūkis |

Lietuvos ūkininkai ir žemės ūkio įmonės nuo šiol turės stiprią atsinaujinusią partnerę – rugsėjį savarankiškai veikti pradėjo įmonių grupė „Groward Group“. Šį vardą rinkai pristato bendrovė „VG Agroholding“, atskyrusi savo veiklą nuo „Vičiūnų“ įmonių grupės ir pradėjusi dirbti savarankiškai.
Apie pokyčius kalbamės su „Groward Group“ vadovu Tomu Strumsku.

Įmonių grupės „Groward Group“ vadovas Tomas Strumskas

Kas paskatino Jūsų vadovaujamą įmonę pradėti savarankišką veiklą?
Mes labai sparčiai augame ir turime didelių plėtros planų ir Lietuvoje, ir užsienyje. Todėl akcininkai priėmė sprendimą atskirti žemės ūkio verslą nuo visos „Vičiūnų“ įmonių grupės. Būdama atskira įmone, „Groward Group“ turės geresnes sąlygas toliau vystyti savo stipriąsias puses – būsime dar arčiau ūkininkų, veiksime lanksčiau ir į kiekvieną atvejį žvelgsime individualiai, pavyzdžiui, supirkdami grūdus ir kitas žaliavas.

Ar turėsite ką nors bendra su „Vičiūnų grupe“?
Pagrindinis privalumas atskiriant įmonę nuo didesnio verslo yra tas, jog gali ne tik įvesti naujovių ir taip patobulinti procesus, bet ir išlaikyti tai, kas iki šiol puikiai veikė. Todėl „Groward Group“ yra nauja veržli įmonė, kurioje lieka visa iki šiol sukaupta patirtis, geroji praktika bei kontaktai. Taip pat išlieka bendrovės akcininkai ir visas mūsų komandos branduolys, tuo pačiu nuolat ieškome naujų darbuotojų – tiek jaunų profesionalų, tiek patyrusių žemės ūkio vilkų.
Tuo tarpu su „Vičiūnų“ įmonių grupe ir toliau bendradarbiaujame paslaugų, tiekimo, žaliavų ir produktų srityse.

Kur slypi „Groward Group“ sėkmės paslaptis?
Mums labai svarbu ūkininkauti ne tik pelningai, bet ir atsakingai. Kadangi patys esame žemdirbiai bei žemės valdytojai, puikiai suvokiame, kas aktualu tiek stambesniam ūkininkui, tiek nedaug žemės turinčiam kaimo žmogui, ir į tai atsižvelgiame su juo dirbdami.
Tokiu principu su Lietuvos ūkininkais bei bendrovėmis dirbame jau ne vienerius metus. Žmonės tai jaučia, dėl to nuolat auga ūkininkų, „Groward Group“ parduodančių visą savo užaugintą produkciją, skaičius. Mums tai geriausias įvertinimas, rodantis, kad judame tinkama kryptimi.
Taip pat suprantame, kad žemės resursai nėra neišsemiami, todėl pastaruoju metu vis daugiau dėmesio skiriame tvariai ir ekologinei žemdirbystei. Rūpinamės dirvožemiu, nuolat naudojame organines trąšas, tvarkome apleistus žemės plotus ir melioracijos sistemas – ūkininkaujame ekologiškai ir tvariai.

 

Kurios žemės ūkio sritys įmonei svarbiausios?
Bendrovės veikla apima visą žemės ūkio produkcijos ciklą – jos auginimą, surinkimą, perdirbimą bei realizavimą. Pagrindinės „Groward Group“ verslo kryptys išliks dvi – kiaušiniai ir jų produktai bei grūdų kultūros, ypač ekologinės ir egzotinės. Be to, esame ir viena didžiausių pašarų gamintojų šalyje, juos gaminame iš lietuviškų žaliavų, pašarais aprūpiname savo paukštininkystės kompleksus.
Svarbu tai, jog esame ne šiaip žaliavos eksportuotojai, „Groward Group“ įmonių veikla Lietuvoje apima daugelį produkto kūrimo etapų, kuriame aukštą pridėtinę vertę, kuri lieka mūsų šalyje. Štai pastaruoju nemažai investuojame į laisvai ant kraiko laikomų vištų ūkius, inovatyvių produktų iš kiaušinių kūrimą – visa ši produkcija kuriama Lietuvoje, o eksportuojama į daugelį pasaulio valstybių.

 

O kaip vartotojai, kiek jiems svarbus natūralumas ir ekologija?
Kuo toliau, tuo jis svarbesnis. Tai tinka kalbant tiek apie didžiąsias bendroves, tiek apie privačius pirkėjus Lietuvoje ir visoje Europoje. Pastebime, kad žmonės ieško natūralesnių produktų be sveikatai nepalankių priedų. Šiuo atžvilgiu lietuviai vis labiau panašėja į vokiečius ar skandinavus. Todėl „Groward Group“ krepšelyje atsiranda tokių produktų, kaip „Rido“ ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai be GMO ir dirbtinių priedų.
Gerus „Groward Group“ rezultatus pastaraisiais metais lėmė būtent ekologinių grūdų ir natūralesnių kiaušinių bei jų produktų verslo plėtra.
Todėl atsinaujinusioje įmonėje dar aktyviau plėtosime tokių ekologinių kultūrų kaip kviečiai, avižos ar žirniai, taip pat netradicinių kultūrų – lęšių, linų sėmenų, avinžirnių, kalendrų verslą. Ši Lietuvoje bei kitose šalyse auginama produkcija itin paklausi tarp aukštos kokybės maisto produktų gamintojų. Pastebėjome, kad būtent ekologija, tvarus ūkininkavimas ir produktų tobulinimas atneša vis didesnę naudą ir ūkininkams, ir vartotojams, ir mūsų verslui.

 

Kas keičiasi įmonės darbe „VG Agroholding“ tapus „Groward Group“? Kaip pokyčius pajus jūsų klientai ir partneriai?
Įmonė taps lankstesnė, galės greičiau priimti sprendimus, reaguoti į pokyčius, geriau prisitaikyti prie ūkininkų ir mūsų klientų poreikių. Tikiu, kad tai sustiprins partnerystę su Lietuvos ūkininkais.
Tuo pat metu užtikriname visišką veiklos tęstinumą – toliau vykdome pradėtus projektus, kontaktiniai žmonės ūkininkams visose grupės žemės ūkio įmonėse taip pat išlieka tie patys.

Užs. Nr. 636


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite