Ką reiškia būti musulmonu Lietuvoje: Halos ir Ahmado istorija

Parašyta: 2017-10-19 | Kategorija: Lentvaris, Naujienos, Renginiai |

Forumo teatras – tai interaktyvus būdas kelti visuomenei aktualias problemas, apie jas diskutuoti ir ieškoti optimalių sprendimų.

Hala kartu su savo vyru Ahmadu prieš kelis mėnesius atvyko gyventi į Vilnių iš Tripolio, Libijos sostinės. Ji turi seselės – akušerės išsilavinimą, o Ahmadas mokosi magistrantūros studijose. Pora ieško tinkamesnio būsto, nes kol kas gyvena abu mažame universiteto bendrabučio kambaryje. Hala taip pat ieško darbo.

Prasidėjus pabėgėlių krizei Lietuvos gyventojai vis įtariau žvelgia į musulmonus: dirbti vienoje darbovietėje su musulmonais nenorėtų daugiau nei trečdalis, o išnuomoti būsto daugiau nei pusė šalies gyventojų.

Kaip klostysis Halos ir Ahmado gyvenimas Lietuvoje nuspręsti galime mes – forumo teatro pasirodyme kiekvienas žiūrovas tampa dalyviu ir gali paveikti situacijos eigą.

Po pasirodymo diskusijoje kartu su ekspertais aptarsime situaciją ir bandysime spręsti mums visiems opius klausimus.

Forumo teatro sumanytojas Augusto Boal teigė, kad forumo teatrą praktikuoti gali bet kas, net ir aktoriai. Forumo teatro grupės “4ROOMS” atveju taip ir yra – tai profesionalūs aktoriai, dramos edukatoriai, turintys ir savo pilietinę poziciją, ir gebantys išgirsti kitą nuomonę, ir pasirengę aktualius klausimus diskutuoti su auditorija meninėmis formomis.

Trupę sudaro: Teatro ir kino aktorius, renginių režisierius Mantas Cegelskas, teatro ir kino aktorė Irena Jankutė, aktorius Valentinas Krulikovskis, dramos edukatorė, lektorė, taikomųjų teatro metodų ekspertė Raimonda Agnė Medeišienė.

Lentvario jaunimo centro inf.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite