Susitiko su LR Seimo ekonomikos komiteto pirmininku

Parašyta: 2017-11-03 | Kategorija: Naujienos, Seimas, Trakai |

Nors gamta šiais metais Lietuvos gyventojų tikrai nelepino, tačiau didžiausi išbandymai teko žemdirbiams: šaltą pavasarį keitė sausringas laikotarpis, o po jo prasidėjo nesibaigiančios, iki šiol besitęsiančios liūtys. Kad ir kokie darbštūs, gudrūs, sumanūs, išradingi yra mūsų žemdirbiai, nuostolių neišvengė nė vienas.

Susitikimo su LR Seimo ekonomikos komiteto pirmininku Virginijumi Sinkevičiumi dalyviai

Pasak Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (toliau – LVŽS) Trakų skyriaus pirmininko Vladyslavo Kravčun, aimanuok neaimanavęs, reikalai nuo to tikrai nepagerės. Gyvenimas tęsiasi ir metas galvoti, ką reikia veikti toliau. Ieškant atsakymų į ūkininkams iškylančius klausimus bei atsirandančias problemas, nutarta pasikviesti LR Seimo narį, Ekonomikos komiteto pirmininką Virginijų Sinkevičių. Nors jis yra gana jaunas, bet gerai „pasikaustęs“. Mokslus krimto ne tik gimtinėje, bet ir užsienio šalyse: Belgijoje ir Olandijoje. Ten jam buvo suteikti bakalauro ir magistro laipsniai.
„Per rinkimus į LR Seimą LVŽS Trakų skyriaus nariai ir gyventojai aktyviai balsuodami prisidėjo prie partijos sėkmės. Dabar mes laukiame, kad Seimo ir Vyriausybės nariai aplankytų mus, susipažintų su mūsų prob­lemomis, lūkesčiais, atsakytų į mums rūpimus klausimus“, –
sakė Vladyslav Kravčun.
Nors kitos rajone veikiančios partijos nėra itin skaitlingos ir aktyvios, rajono vadovai visoms joms skyrė patalpas įsirengti būstines. LVŽS Trakų skyrius patalpų neturi. Susirinkimai vyksta pirmininko namuose.  Tiltų kaimo gyventojai vis dar nežino, kaip bus išspręstas pašto ir laiškanešių likimas.  Niekaip nesibaigia Aukštad­vario žemės ūkio mokyklos išlikimo epopėja.
Pasak ūkininko Dariaus Marcinkevičiaus, nors ūkininkai sąžiningai moka kelių mokesčius, bet kaimo kelių būklė daug kur tiesiog tragiška. Niekas jų netaiso. Važiuok, kaip išmanai.
Visus įdėmiai išklausęs, Virginijus Sinkevičius sakė, kad tik pasitaręs su kitais LR Seimo nariais atsakys į pateiktus klausimus, stengsis padėti rajono ūkininkams.
„Nors visi žino, kad mūsų biudžetas ne guminis, bet kiekviena partija nori gauti iš jo kuo daugiau sau. Dėl to planuojant išlaidas tenka itin kruopščiai viską apgalvoti, pasverti. Biudžeto svarstymas ir priėmimas –sunkus ir atsakingas darbas“, – mintijo V. Sinkevičius.

Austra ZAPOLSKIENĖ
Karolio Savickio nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite