Trakietė Ieva Tijūnėlienė – svečiuose pas Hamburgo lietuvius

Parašyta: 2017-11-22 | Kategorija: Naujienos, Renginiai, Trakai |

Š. m. lapkričio 18 dieną trakietė, smuiko mokytoja I. Tijūnėlienė savo pirmąją knygą „Smuikėlės giesmė“ pristatė ir užsienio lietuviams – Hamburgo lietuvių bendruomenėje veikiančio lituanistinio darželio ir mokyklos vaikams, jų tėvams ir mokytojams.

 

Hamburgo lietuvių vaikai susipažino su autore I. Tijūnėliene

 

Užsienyje gyvenančių lietuvių šeimų atžalos ypatingai stokoja lietuvių kalbos žinių, kadangi jų artimiausioji ir nuolatinė aplinka – vokiškai kalbanti. Kiekviena užsienyje veikianti lituanistinė mokykla visais pajėgumais stengiasi kuo intensyviau palaikyti ir plėtoti vaikų lietuvių kalbos žinojimą. Hamburgo lietuvių bendruomenės lituanistinį darželį ir mokyklą lanko apie 30 lietuvių šeimų  vaikų.

I.Tijūnėlienė džiaugiasi, jog užsienyje gyvenančių lietuvių šeimų atžalos noriai mokosi tėvų gimtąją kalbą ir pabrėžė tokių susitikimų svarbą. Didžiausią įspūdį susitikimo metu paliko knygos iliustracijos (autorė, dailės mokytoja Renata Mečkovskienė) ir žaidimai, kuriais autorė mielai pasidalino su susirinkusiaisi lietuviais (www.youtube.comàIeva Tijūnelienėàžaidybinės pertraukėlės).

Tėvai itin džiaugėsi naujų veidų bei svečių iš Lietuvos apsilankymu ir pabrėžė tokių susitikimų svarbą. Vaikai dar labiau įsigilino į lietuvių liaudies kultūrą, noriai dainavo ir nagrinėjo knygoje „Smuikėlės giesmė“ pavaizduotus lietuvių liaudies kultūros namų rakandus.

Ši knyga taip pat tapo postūmiu bei pirmąja pagalba rengiant pirmąsias pianino ir smuiko pamokėles Hamburgo lietuvių bendruomenėje.

Hamburgo lietuvių bendruomenė dėkoja autorei už įveiktus 1 300 kilometrų, malonų bendravimą ir susipažinimą, o svarbiausia – už norą dalintis savaja kūryba!

Evelina Kislych-Šochienė

Autorės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite