Naujos padangos – galvos skausmas kiekvienam vairuotojui

Parašyta: 2017-11-24 | Kategorija: Naujienos, Sveikata |

Padangas iš žieminių į vasarines bei priešingai tenka keisti bent porą kartų į metus. Taip pat jas keisti būtina ir dėl susidėvėjimo, todėl tai  – gana dažnas darbas, keliantis nemažai rūpesčių. Neretai ieškoma ir alternatyvų, tokių kaip dėvėtos padangos. Norint sutaupyti renkamasi žinomų gamintojų dėvėtas padangas, tačiau naujos padangos – daug ekonomiškesnis sprendimas, nes jos yra gerokai kokybiškesnės bei ilgaamžiškesnės.

 

Dėvėtos padangos nėra tokios pat saugios, nes padangos pagrindas būna susidėvėjęs bei nebe užtikrina kokybiško sukibimo su kelio danga. Geriausia alternatyva norint ir sutaupyti ir turėti kokybišką produktą – tai rinktis atnaujintas padangas, kurių kaina gana panaši į dėvėtų, tačiau jos gerokai saugesnės, panaudojamos gerokai ilgiau (iki dviejų sezonų).

Padangų tipai, žymėjimas ir kiti naudingi žinoti dalykai

Visų pirma, padangos būna žieminės arba vasarinės, tačiau jos taip pat skirstomos į tipus. Žieminės būna dygliuotos, minkšto arba kieto mišinio, o vasarinės dažniausiai būna standartinės ir vieno tipo. Jos nuo žieminių skiriasi protektoriaus gyliu bei gumos mišiniu (vasarinių padangų mišinys mažiau elgastingas). Dažniausiai daugiau parametrų yra taikoma būtent žieminėms padangoms, todėl plačiau pakalbėsime apie jas.

Pagrindiniai dalykai, kuriuos žymima ant padangų bei vertėtų žinoti tam, kad naujos padangos tarnautų ilgai ir kokybiškai:

  • Tarpinis nusidėvėjimo indikatorius (pvz. TWI);
  • Maksimalaus greičio indeksas (pvz. 91 W);
  • Apkrovos bei slėgio reikalavimai (pvz. MAX LOAD 497 km., MAX PRESSURE 307 kg.).

Žieminės padangos greičiau dyla būtent dėl oro sąlygų, o jas rekomenduojama keisti atsiradus pažeidimams arba susidėvėjus gylio protektoriui.

Kuo skiriasi naujos padangos nuo dėvėtų ar restauruotų?

Savaime suprantama, jog naujos padangos – geriausia garantija, jog jūsų pirkinys bus kokybiškas bei tarnaus ilgiau nei dėvėtas. Kita vertus, norint sutaupyti neretai apsvarstomos ir alternatyvos. Viena iš tokių – restauruotos padangos, kurios yra pigesnės, tačiau jas rekomenduotina pirkti tokiems vairuotojams, kurie važiuoja gana lėtai ir miesto teritorijose, geruose keliuose. Kitu atveju jos turi gana nemažai trūkumų: restauruojant neretai neatsižvelgiama į originalius gamintojo nurodymus, todėl jos neretai būna nestabilios. Taip pat, savaime suprantama, jog atnaujinant nukenčia kokybė: šios padangos triukšmingesnės, neretai jaučiama vibracija.

Dėvėtos ir neatnaujintos padangos – prasčiausias sprendimas todėl, jog sutaupote tik trumpam – tokias padangas keisti reikia gerokai greičiau, taip pat padidėja ir kuro sąnaudos bei sumažėja saugumas kelyje.

ĮSIGYKITE NAUJAS PADANGAS


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite