Kaip šiemet mokėsime už komunalines atliekas?

Parašyta: 2018-01-18 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė |

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės  2013 m. liepos 24 d. nutarimu Nr. 711 (Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2016 m. balandžio 20 d. nutarimo Nr. 384 redakcija), Trakų rajono savivaldybėje įvesta dvinarė komunalinių atliekų rinkliava, kurią sudaro pastovioji (abonentinė) ir kintamoji dalys.

Pastovioji (abonentinė) vietinės rinkliavos dalis Trakų rajono gyventojams priklausys nuo nekilnojamojo turto objekto paskirties ir ploto, taikant priimtus tarifus. Maksimalus apmokestinamas gyvenamosios paskirties objektų plotas yra 100 m2 bendro ploto.

Kintamoji vietinės rinkliavos dalis Trakų rajono gyventojams priklausys nuo konteinerių ištuštinimo dažnio ir konteinerių tūrio. Visi buitinių atliekų konteineriai Trakų rajone yra paženklinti specialiu kodu, kuris automatiniu būdu leis matyti kiek, kieno ir kokio dydžio talpos konteineris buvo ištuštintas.

Mokėjimo pranešimus už komunalines atliekas Trakų rajono savivaldybės administracija siųs metų pradžioje – vasario mėnesį, už visą 2018 m. laikotarpį. Mokėjimo pranešime bus pateikiami apmokėjimo kvitai su brūkšniniais kodais, kurie suteiks galimybę sąskaitą už komunalines atliekas apmokėti dalimis arba visą sumą iš karto.

Įmokas bus galima sumokėti bankiniu pavedimu į komunalinių atliekų rinkliavos surenkamąją sąskaitą, kuri bus nurodyta mokėjimo pranešime, AB „Lietuvos paštas“ ir „PayPost“ skyriuose bei „Maxima“ kasose ir UAB „Perlo paslaugos“ loterijos terminaluose.

Svarbu paminėti, kad gyventojai negalės atsiskaityti pasinaudodami atsiskaitymo knygelėmis.

Gyventojai, norintys gauti mokėjimo pranešimą tik elektroniniu paštu, turi apie tai pranešti komunalinesatliekos@trakai.lt.

Vietinės rinkliavos kintamoji dedamoji nekilnojamo turto objektams, kurie naudojasi individualiais konteineriais:

1,0 Eur už 120 l talpos konteinerio ištuštinimą

2,0 Eur už 240 l talpos konteinerio ištuštinimą

5,9 Eur už 750 l talpos konteinerio ištuštinimą

8,0 Eur už 1100 l talpos konteinerio ištuštinimą

36,5 Eur už 5000 l talpos konteinerio ištuštinimą

Nekilnojamojo turto objektų savininkai, parašę prašymą ir Trakų rajono savivaldybės administracijai pristatę pažymą iš elektros energijos tiekėjo, kad nekilnojamojo turto objekte per prašomą laikotarpį nesunaudota daugiau kaip 45 Kwh elektros energijos, bus atleidžiami nuo kintamosios dalies mokesčio. Taip pat savininkai, kurių nekilnojamojo turto objektai yra netinkami naudoti/gyventi ar yra fiziškai sunaikinti, parašę prašymą ir pateikę statinio (-ių) techninės priežiūros aktą (jeigu nekilnojamojo turto objektas yra netinkamas naudoti/gyventi ar fiziškai sunaikintas) arba Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pažymą (jeigu objektas yra sudegęs), taip pat bus atleidžiami nuo kintamosios dalies mokesčio.

Išsamesnę informaciją galite rasti internetiniame puslapyje www.trakai.lt, pagrindiniame puslapyje pasirinkę „Atliekų tvarkymas“. Taip pat prašymų formas ir iškilusius klausimus galite siųsti elektroniniu paštu komunalinesatliekos@trakai.lt bei kreiptis telefonu (8 528) 41 225.

 

Trakų rajono savivaldybės informacija

Užs. Nr. 76


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite