Diplomai muzikos mokyklos absolventams

Parašyta: 2018-06-25 | Kategorija: Aukštadvaris, Mokyklos, Naujienos, Trakai |

Prieš keletą savaičių YAMAHA muzikos mokyklos Trakų klasėje skambėjo įspūdingos melodijos. Čia vyko Gitaros ir Klavišinių prog­ramų baigiamasis egzaminas. Keturi diplomantai demonstravo komisijai ir žiūrovams, kaip įsisavino žinias ir įvaldė muzikos instrumentus.

Nuotraukoje įsiamžino (stovi iš kairės) YAMAHA gitaros programos mokytoja L. Vaštakaitė, YAMAHA muzikos mokyklos vykdančioji direktorė Baltijos šalims J. Pulauskienė, YAMAHA muzikos mokyklos Trakų klasės gitaros ir klavišinių programų mokytojai
A. Pauliukevičius ir A. Mačėnė kartu su diplomantais (sėdi iš kairės) U. Beliukevičiūtė,
N. Švabauskas, A. Petkūnaitė

Egzaminas buvo dviejų dalių – kūrinių atlikimas ir teorinė dalis. Absolventai parodė savo meistriškumą, valdant instrumentus. Neitaras Švabauskas šiais metais baigė YAMAHA muzikos mokyklos Gitaros programos kursą pagal 4 knygas, Ainė Petkūnaitė ir Ula Beliukevičiūtė – YAMAHA muzikos mokyklos Klavišinių programos kursą pagal 6 knygas.
Programos mokymosi trukmė priklauso nuo mokinio imlumo, atkaklumo, motyvacijos ir daugybės žmogiškųjų savybių, todėl baigiamasis egzaminas yra puikus įvertinimas – konstatuojama, kad mokinys valdo instrumentą ir laisvai skaito muzikinį raštą bei geba improvizuoti, yra susipažinęs su pagrindiniais muzikos stiliais bei kūrybiškai atlieka muzikines užduotis.
Komisijos nariai – YAMAHA gitaros programos mokytoja L. Vaštakaitė, YAMAHA muzikos mokyklos vykdančioji direktorė Baltijos šalims J. Pulauskienė, YMAHA muzikos mokyklos Trakų klasės gitaros ir klavišinių programų mokytojai A. Pauliukevičius ir A. Mačėnė – gerai įvertino absolventų žinias bei kūrinių atlikimą ir įteikė šios muzikos mokyklos baigimo diplomus.
Reikia tikėtis, kad diplomuoti muzikos virtuozai nepamirš įgytų žinių ir koncertuodami džiugins muzikos mylėtojus nuotaikingomis melodijomis.
Muzika daro didelį poveikį žmogaus vystymuisi, todėl verta kiek įmanoma anksčiau pradėti nuoseklų vaikų muzikinį lavinimą. Tai puiki investicija į laimingą, prasmingą ir kupiną gerų patyrimų gyvenimą.
Nevėlu mokytis muzikos ir suaugusius, norintiems praturtinti savo gyvenimą muzikine veikla – grojimu kokiu nors instrumentu. Muzika, ypač ritmas, yra tikroji „pasaulio kalba“, kurią beveik vienodai supranta visi žmonės. Muzika tiesiogiai veikia sielą ir įtakoja jausmus bei elgesį.

Asta MAČĖNĖ,
YAMAHA muzikos mokyklos mokytoja Trakų klasės administratorė
A. Beliukevičienės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite