Trakų seniūnijos gyventojams reikalingos vaizdo stebėjimo kameros

Parašyta: 2018-08-06 | Kategorija: Naujienos, Trakai |

Liepos 26 d. Trakų rajono savivaldybėje Didžiojoje salėje susirinko išplėstinė seniūnaičių sueiga, kurioje dalyvauti buvo kviečiami seniūnaičiai, bendruomenių pirmininkai, religinių bendruomenių ir bendrijų vadovai, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Išplėstinės seniūnaičių sueigos tikslas – aptarti nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Šią priemonę organizuoja Trakų rajono savivaldybė, siekdama skatinti gyvenamųjų vietovių bendruomenių savarankiškumą tenkinant socialinius jų narių poreikius, stiprinti narių (gyventojų) sutelktumą ir pasitikėjimą, bendruomeninę veiklą, sudaryti sąlygas bendruomeninėms, religinėms, kitoms nevyriausybinėms organizacijoms dalyvauti priimant sprendimus dėl bendruomenių narių socialinio poreikio tenkinimo.
Šiemet sav. Aukštad­vario se­niū­nijai numatyta skirti
1 468,00 EUR, Grendavės –  501, 00 EUR, Onuškio – 1 108,00 EUR, Paluknio – 799,00 EUR, Rūdiškių – 2 424,00 EUR, Seniesiems Trakams – 1 785,00 EUR, Trakų – 5 464,00 EUR. Iš viso šiai priemonei įgyvendinti LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija per Trakų rajono savivaldybę skyrė 22 134,00 EUR.

Trakų seniūnijos prioritetai

Išplėstinės seniūnaičių sueigos metu buvo diskutuota, ko labiausiai trūksta Trakų seniūnijos gyventojams. Reikėjo, kad pasiūlymai atitiktų šiuos prioritetus: socialinė veikla; vaikų ir jaunų žmonių (14–29 m.) laisvalaikio užimtumas; kultūrinė ir švietėjiška veikla, sporto ir sveikatinimo veikla, bendruomenės sutelktumą ir gyvenimo kokybę gerinanti veikla; bendruomenės akcijos ir iniciatyvos, skirtos viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti.
Sueigai šiemet, kaip ir pernai, pirmininkavo Trakų Šiaurinės seniūnaitijos seniūnaitis Liud­vikas Gliebus, o sekretoriavo asociacijos „Žaizdrietis“ pirmininkė Andželika Bobyrienė. Susirinkusieji pasidalijo savo nuomone, išdėstė pageidavimus. Pernai gavus 5095,00 EUR paramą buvo įrengti lauko treniruokliai Trakų pakrantėje, šalia buvusios Nemuno sporto bazės. Todėl šiemet Liudvikas Gliebus siūlė pasirinkti kitą prioritetą, pvz, kultūrinį. Angelų kalvos bendruomenės pirmininkė Dominyka Semionovė pasisakė už vaizdo stebėjimo kamerų įrengimą. Pasak jos, tai būtų aktualu ir kaimynystėje esančiai Bražuolės bendruomenei. Buvo svarstoma ir dėl suoliukų prie daugiabučių pastatymo, aptariamas ir aplinkos sutvarkymo klausimas prie ežerų, ir pan.
Galiausiai daugiausiai pritarimo sulaukė vaizdo stebėjimo kamerų viešosiose vietose įrengimo pasiūlymas. Vaizdo stebėjimas privačiuose namuose yra viena efektyviausių saugumo priemonių.

Jolanta ZAKAREVIČIŪTĖ


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite