Misija įmanoma: aplankyti tris šalis vos už 60 eurų

Parašyta: 2018-09-17 | Kategorija: Kelionės, Naujienos, Pasaulis, Trakai |

Ar tik galėjote įsivaizduoti, kad vos už 60 EUR galėsite nuvykti į tris šalis? Šiuo metu vis labiau populiarėjanti pažintinė kelionė kruizu gali pradžiuginti daugelį iš mūsų. Palyginus su Lietuvos kainomis, už tokią pinigų sumą neužtektų net išsinuomoti kambarį prie jūros. Talinas–Helsinkis–Stokholmas. Tai yra šios trys šalys, kurias gali aplankyti, pasirinkęs kelionę kruiziniu keltu.

Pirmoji naktis – autobuse, diena – Helsinkyje

Kelionė prasideda vakare, autobusu vykstame per Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijas. Anksti ryte jau pasiekiame Talino uostą. Plaukiame apie tris valandas keltu į Helsinkį. Kelte gausu kavinių, patogių minkštakėdžių ir parduotuvių, todėl laikas ne tik greitai prabėga, bet ir patogiai. Nespėji apsidairyti ir tu jau Suomijos sostinėje – Helsinkyje. Na, o būtent čia prasideda pažintinė kelionė. Helsinkyje vyksta ekskursija po miestą. Šis miestas garsėja seniausiu turgumi ir uostų gausybe. Ekskursijos metu galima apžiūrėti bažnyčią uoloje (Temppeliaukio), o vėliau laisvu metu – nuvykti į senamiestį, paragauti tradicinių patiekalų (ypač populiarus patiekalas lohikeitto, t. y. lašišos sriuba, gaminama iš lašišos, morkų, bulvių, svogūnų ir grietinėlės) ar nupirkti suvenyrų. Po ekskursijos ir laisvo laiko grįžtame į kruizą, kuris plauks į Švediją.

Antroji naktis – kelte

Iš Helsinkio keliamės į keltą, kuriame liksime per naktį, o ryte pabusime jau Švedijoje. Kelte už tam tikrą sumą, t. y. apie 36 EUR galima pavakarieniauti. Prabangioje kavinėje patiekiamas švediškas stalas. Jame gausu įvairiausių mėsos, žuvies patiekalų.
Na, o dabar pavalgius galima ir papramogauti. Veiklos ras įvairaus amžiaus keliautojai, kadangi kelte gausu restoranų, kuriuose skamba gyvo garso muzika, taip pat yra diskoteka bei karaoke, kurioje galima išgirsti populiariausių dainų. Azartą mėgstantiems asmenims siūloma savo sėkmę išbandyti kruizinio laivo kazino. Tiems, kuriems patinka ramiau leisti laiką, galima apsilankyti SPA ar stebėti denyje saulėlydį. Žinoma, negalima pamiršti ir mažųjų. Jiems yra įrengti specialūs žaidimo kambariai, juose galima važinėtis žaisliniu motociklu, dalyvauti lenktynėse arba tiesiog čiuožinėti nuo čiuožyklos, kuri nusileidžia į didžiulį kamuolių baseiną.

Hej Sverige  (liet. Labas, Švedija)

Pagaliau mes Švedijoje. Atsikėlus ryte, rekomenduoju papusryčiauti kelte vos už 10 EUR. Už tokią palyginus mažą kainą galima išmėginti daugybę įvairiausių švediškų patiekalų. O kur dar tas nuostabus vaizdas, kurį matai pro langą valgant. Kiekvienoje saloje yra daugybę namų. Smalsu pamatyti, kaip žmonės gyvena salose, plaukioja su kateriais. Ten verda visai kitoks gyvenimas. Pagrindinė transporto priemonė – keltas arba kateris.
Po pusryčių keliaujame į senamiestį susipažinti su Stokholmu. Gidė aprodo karališkuosius rūmus, senamiesčio gatveles ir rotušę. Už papildomą mokestį galima nuvykti į Vaza muziejų, kuris saugo įspūdingą eksponatą – didžiausią ir prabangiausią XVI a.  laivą Vaza, kuris nuskendo ir po vandeniu išbuvo net 300 metų. Pasibaigus ekskursijai rekomenduojama nuvykti į apžvalgos aikštelę Monteliusvagen. Joje atsiveria nepaprastai gražus, senove alsuojantis senamiestis. Atsigrožėję Švedijos grožiu grįžtame į keltą, kuriame vėl lauks vakarienė, sauna bei pramogos.

Paskutinioji pažintinė diena

Praleidus visą naktį kruize, atvykstame į Helsinkį, iš jo kitu keltu plaukiame į Estiją. Taline mūsų laukia trumpa pažintinė ekskursija pėsčiomis. Po jos grįžtame į autobusą, kuris veš atgal namo į Lietuvą. Na, o apie 2 valandą nakties jau būsime Vilniuje.
Taigi, ar dar kyla klausimų, kodėl verta vykti į pažintinę kelionę vos už 60 EUR?

Justina MALAŠKEVIČIŪTĖ,
Vilniaus universiteto
Komunikacijos fakulteto
Žurnalistikos studijų programos studentė, praktikantė

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite