Tęsiasi Reinės–Trakų miestų partnerystė

Parašyta: 2018-11-09 | Kategorija: Mokyklos, Naujienos, Trakai |

Partnerystė, prasidėjusi daugiau nei prieš dvidešimt metų tarp dviejų miestų – Trakų ir Reinės (Vokietija), tęsiasi jaunimo mainų srityje. Smagu, kad ji yra ir toliau puoselėjama bei skatinama veiklių trakiečių ir reiniečių.

Trakų globos ir socialinių paslaugų centre

Spalio 19–26 d. Trakuose viešėjo mūsų miesto partnerio – Reinės miesto moksleivės: Rabea Wilms, Venessa Mollehauer, Ellen Schremser, Leonie Hilt. Džiaugiamės, kad partnerystė, prasidėjusi 1994 m., nenutrūksta. Juk toks kažkada ir buvo šios draugystės pradininkų išsikeltas tikslas – skatinti vokiečių ir lietuvių jaunimo draugystę, plėtoti socialinę, kultūrinę, aplinkosauginę partnerystę.
Birželį Reinės mieste lankėsi moksleivės iš Trakų. Merginos gyveno reiniečių šeimose, kur susipažino su vokiečių šeimų tradicijomis, kasdieniniu gyvenimu, lankėsi vokiečių mergaičių mokykloje, stebėjo pamokas, susipažino su miestu, grožėjosi zoologijos sodu, dalyvavo edukacinėse veiklose. Taip pat jos aplankė vieną iš gražiausių Vokietijos miestų – Miunsterį, susipažino su įdomia jo istorine praeitimi, pabuvo Reinės miesto savivaldybėje.
Natūralu, kad šių metų rudenį su tokiu pat draugišku vizitu į Trakus atvyko moksleivės iš Reinės. Vizito metu merginos susipažino su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos bei Senųjų Trakų Andrejaus Stelmachovskio pagrindinės mokyklos veiklomis ir edukacine aplinka, dalyvavo pamokose, grožėjosi Trakų miestu ir jo apylinkėmis, dalyvavo įvairiose edukacinėse programose, susipažino su Trakų rajono savivaldybės administracijos veikla. Moksleivės sužinojo, kokia yra Senųjų Trakų Viešpaties Apsireiškimo vienuolyno misija bei susipažino su vienuolyne gyvenančiomis vienuolėmis ir jų kilniais darbais.
Tikiuosi, kad užsimezgę nauji bičiuliški santykiai tarp trakiečių ir reiniečių šeimų bus plėtojami, nes, pasak kanadiečių sėkmės mokytojo John Kehoe, pasaulyje nėra didesnio turto už draugystę ir nuoširdų bendravimą.

 

Silvija MASIUKIENĖ,
Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokytoja


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite