Užsibrėžtas tikslas pasiektas

Parašyta: 2018-11-30 | Kategorija: Naujienos, Sportas, Trakai |

Jau beveik prieš 20 metų Trakuose buvo įkurtas vaikų ir jaunimo futbolo klubas „Trakai“, kuriam vadovauja Vidmantas Zagurskas. Prieš trejus metus V. Zagurskas su savo buvusiais auklėtiniais nusprendė įkurti vyrų futbolo komandą ir išsikėlė tikslą iškovoti teisę žaisti respublikos trečioje futbolo lygoje. Kasmet ši komanda laimėdavo savo čempionatus ir kildavo vis aukštyn iš lygos į lygą. 2018-ųjų futbolo sezone šis tikslas buvo pasiektas. Savo lygoje trakiečiai iškovojo antrą vietą ir užsitikrino kelialapį į trečią Lietuvos futbolo lygą. Kaip sako komandos treneris, trečia lyga ir yra ta galimybių riba, kurioje ši komanda gali žaisti. Nes Trakų stadionas, kuris buvo rekonstruotas, neatitinka reikalavimų rengti aukštesnio lygio varžybas, nes jame nėra nei normalių tribūnų, nei rūbinių, nei dušų, net elementaraus biotualeto. Tad komanda tenkinasi pasiektu tikslu ir tai yra iš tikrųjų aukštas pasiekimas, nes joje žaidžia tik V. Zagursko auklėtiniai.

Visi futbolo sezono uždarymo šventės dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje

Lapkričio 24 d., šeštadienį, verslo ir pramogų komplekse „Trasalis“ buvo surengta 2018 m. futbolo sezono uždarymo šventė, į kurią susirinko VJFK komanda „Trakai“, sirgaliai, artimieji, vaikai ir tėvai. Taip pat į šventę atvyko Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Nijolė Romaškienė, Lietuvos sekmadienio futbolo lygos prezidentas Paulius Malžinskas bei komandos sirgaliai ir jiems vadovaujantis Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius. Visi susirinkusieji džiaugėsi puikiais trakiečių komandos pasiekimais šiame sezone, nors, žinoma, tobulėti visada yra kur. Kaip sakė treneris Vidmantas Zagurskas, komandos pasiekimai kasmet kyla, žaidimas tampa vis techniškesnis ir gražesnis, tai ir įrodo komandos sirgaliai iš Vilniaus – Andrejus, Jolita ir Jolanta. Jie, kartą būdami Trakuose, pamatė trakiečių komandos žaidimą ir nuo to laiko tapo aistringais komandos sirgaliais. Jie nepraleidžia nei vienų komandos rungtynių, kur ši bežaistų.
Kitame sezone VJFK vyrų futbolo komanda „Trakai“ jau žais trečioje Lietuvos futbolo lygoje. Todėl treneris palinkėjo žaidėjams vienybės, paragino skirti dar daugiau laiko treniruotėms.
Visiems renginio svečiams pasidalijus savo mintimis, įspūdžiais apie futbolą, džiaugsmais ir rūpesčiais, buvo pereita prie renginio kulminacijos – žaidėjų pagerbimo ir apdovanojimų. Pirmiausia buvo apdovanoti komandos dubleriai – vaikai, kurie tapo respublikos vaikų salės futbolo čempionais 2018 metais, bei komandos sirgaliai. Jiems prizus pagamino ir įsteigė Aleksandro Petruševskio įmonė UAB „Aleksas Printas“. Justui Butrimavičiui buvo įteiktas apdovanojimas už visišką atsidavimą komandai, Justinui Zagurskui – už aukštus pasiekimus Lietuvos futbole, Tomui Pučinskui – kaip rezultatyviausiam komandos žaidėjui, Andriui Jachimovičiui – už komandos vienijimą, Nedui Zagurskui – jauniausiam ir perspektyviausiam komandos žaidėjui. Prizus šioms nominacijoms įsteigė Trakų rajono savivaldybės tarybos narė Nijolė Romaškienė.
Naudingiausiu komandos žaidėju šiame sezone tapo Eimantas Nasutavičius, o komandos atradimu – Mantas Leonavičius. Trakų rajono laikraštis „Trakų žemė“, norėdamas paskatinti žaidėjus neužmigti ant laurų, jiems ir jų treneriui V. Zagurskui padovanojo laikraščio prenumeratą 2019 metams. Taip pat savaitraštis „Trakų žemė“ nuo šiol bus informacinis VJFK „Trakai“ rėmėjas ir informuos rajono gyventojus apie komandos pasiekimus. Na, o džiugiausia akimirka sportininkams – taurė ir sidabro medaliai iš Lietuvos sekmadienio futbolo lygos prezidento Pauliaus Malžinsko rankų.
Po apdovanojimų visi įsiamžino bendroje nuotraukoje. Komandos treneris ir visi šventės dalyviai dėkoja verslo ir pramogų kompleksui „Trasalis“ už suteiktą galimybę čia smagiai ir turiningai praleisti laiką šventės uždarymo metu, taip pat taria nuoširdų ačiū visiems įsteigusiems prizus ir apdovanojimus.

Jolanta ZAKAREVIČIŪTĖ
Irmos Stadalnykaitės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite