Trakuose viešėję Šionebeko atstovai planuoja naujus susitikimus

Parašyta: 2019-06-07 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

Trakuose lankėsi Šionebeko (Vokietija) miesto partnerystės klubo nariai, tesėdami savo ketinimus užmegzti artimesnius ryšius su trakiečiais, drauge planuoti naujas bendras veiklas.

 

Šionebeko miesto gyventojų delegacija pasidalijo viešnagės įspūdžiais su rajono savivaldybės mere E. Rudeliene

Šionebeko miesto gyventojų delegacija, vadovaujama partnerystės klubo vadovo Markuso Baudich, drauge su šio miesto meru Bert Knoblauch dalyvavo Trakų miesto šventėje, įvairiuose jos renginiuose.
Šionebeko atstovai lankėsi Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje, numatę ateityje plėtoti mokinių mainus su viena iš savo miesto gimnazijų. Vokiečiai apsilankė Vilniuje, artimiau susipažino su Trakų turizmo galimybėmis. Baigiantis viešnagei delegacija apsilankė rajono savivaldybėje ir savo įspūdžiais bei būsimais planais pasidalijo su rajono savivaldybės mere Edita Rudeliene.
Svečius lydėjo Trakų partnerystės klubo nariai Inesa Židonytė, Romualdas Rudzys.
Trakus ir Šionebeką sieja ilgamečiai, antrąjį dešimtmetį perkopę, tarptautinio bendradarbiavimo ryšiai. Toliau gilinti ir plėtoti ryšius padeda ir neseniai įkurti Trakų ir Šionebeko partnerystės klubai.
Pernai rudenį Šionebeke viešėjo rajono savivaldybės delegacija, pakviesta pagal ES programą „Europa piliečiams“. Projektą, kurio dėka įvyko kelionė ir išsami pažintis su šio miesto ir šalies gyvenimu, parengė Šionebeko miestų partnerystės klubas, bendradarbiaujant Trakų ir Šionebeko savivaldybėms.

Trakų rajono savivaldybės informacija
Sigitos Nemeikaitės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite