Kūrybiškai bėganti vaikų vasara

Parašyta: 2019-08-02 | Kategorija: Mokyklos, Naujienos, Trakai |

Trakų krašto kultūros ir amatų asociacija jau ketvirtus metus organizuoja vaikų vasaros stovyklas, skirtas vaikų vasaros užimtumui, jų kūrybiškumo, tautinio tapatumo ir suvokimo savarankiškumo ugdymui bei saviraiškai. Šiemet stovykloje dalyvavo 70 vaikų. Trisdešimt dalyvavusių vaikų buvo iš nepasiturinčių, socialinės rizikos šeimų ar gyvenančių globėjų/rūpintinių ar įtėvių šeimose.

Sunkiausia buvo skirtis pasibaigus stovyklai

Stovyklos pagal skirtingas amžiaus grupes vyko Trakuose ir Rūdiškėse. Pirmoji pamaina, organizuota mažiausiems vaikams, jau nuo penkerių metų amžiaus, sulaukė didelio tėvelių susidomėjimo ir vaikų antplūdžio. Stovyklos vadovams į pagalbą atskubėjo ir su vaikais dirbo savanoriai: Nikoleta, Gabijus, Vakarė ir Evelina.
Vyresni stovyklautojai lankė Trakų rajono įstaigas: policiją, gaisrinę, irklavimo bazę, savivaldybėje apsilankė pas merę Editą Rudelienę ir administracijos direktorių Darių Kvedaravičių, kur pateikę klausimus, diskutavo. Padedant kūrybingiems stovyklos vadovams Rasai Pavilionienei, Vaivai Neteckienei, Liudai Korsanovienei ir Monikai Aziulevičiūtei-Vartavičienei vaikams netrūko veiklų.

Profesijų pažinimas padės vaikams siekti asmeninių tikslų ateityje

Kiekvieną dieną vis kitokia veikla, taip pat ir plaukiojimas jachta bei pažintis su jos

Stovyklautojai keliavo pėsčiomis ar traukinuku, plaukiojo jachta, maudėsi, sportavo, piešė, dalyvavo kultūrinėse edukacijose – mokėsi kepti meduolius, baronkas, duoną, gamino ledus, sūrius, muilą, žvakes, lėles, šiaudinius ir medinius angeliukus, kūrė paveikslus, lipdė iš molio.
Kultūrinė edukacija yra Trakų krašto kultūros ir amatų asociacijos organizuojamų stovyklų pagrindas, sustiprinantis bendruosius gebėjimus – žinias, įgūdžius ir požiūrį, kurie padeda vaikams ateityje pasiekti asmeninių ir profesinių tikslų visuomenėje. Tuo metu mokomasi priimti mažus sprendimus, ugdoma pagarba savo tautos istorijai, tradicijoms, kultūrai, saugumo gyvenant teisinėje sistemoje suvokimo ir atsakomybės kuriant, dirbant, gyvenant savo šalyje.
Kitąmet liepą vėl kviesime į stovyklą vaikus, kuriuos mokytis, pažinti, atsiskleisti, pasireikšti mokysime kūrybiškai.

Kultūrinė edukacija – organizuojamų stovyklų pagrindas

Dominyka SEMIONOVĖ,
Trakų krašto kultūros ir amatų asociacijos pirmininkė
Nuotr. iš Trakų krašto kultūros ir amatų asociacijos archyvo


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite