Lietuvos ir Lenkijos prezidentai – Trakų bazilikoje

Parašyta: 2019-11-26 | Kategorija: Bažnyčia, Naujienos, Trakai |

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjęs Lenkijos Prezidentas Andžejus Duda su žmona Agata ir premjeras Mateušas Moravieckis kartu su Baltarusijos vicepremjeru Igoriu Petrišenka, Ukrainos ir Latvijos vyriausybių atstovais dalyvavo iškilmingoje 1863–1864 m. sukilimo vadų Zigmanto Sierakausko ir Konstantino Kalinausko bei dar 18 sukilėlių palaidojimo ceremonijoje.

 

Lenkijos Prezidentas Andžejus Duda su žmona Agata lankėsi Trakų bazilikoje. Juos pasveikino Trakų kleb. dek. Jonas Varaneckas

Išvakarėse, lapkričio 21 d., mūsų šalies vadovas Gitanas Nausėda kartu su žmona Diana pakvietė garbingus svečius apsilankyti legendinėje senojoje Lietuvos sostinėje – Trakuose, o tiksliau – Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikoje ir pavakarieniauti restorane „Apvalaus stalo klubas“.

Pasirašymas svečių knygoje

Vėlų vakarą bazilikoje Lietuvos ir Lenkijos prezidentus kartu su sutuoktinėmis pasitiko ir pasveikino Trakų klebonas dekanas Jonas Varaneckas. Svečius su bazilikos istorija supažindino parapijietė Karolina Narkevič. Klebonas dekanas J. Varaneckas Lenkijos Respublikos Prezidentui įteikė Trakų Dievo Motinos paveikslo kopiją, padengtą auksu, išlietą iš metalo (atliko UAB „Metalo forma“) su užrašu „Trakų Dievo Motina – Lietuvos Globėja“. Savo ruožtu Lenkijos Prezidentas Trakų bazilikai įteikė dovaną – paauksuotą smilkytuvą. Klebonas dekanas J. Varaneckas palinkėjo svečiams laimingo kelio. Abu Prezidentai vakarieniavo jau tradicija tapusiame restorane „Apvalaus stalo klubas“.

 

Dovana Lenkijos Prezidentui – Trakų Dievo Motinos paveikslo kopija, padengta auksu, išlieta iš metalo (atliko UAB „Metalo forma“) su užrašu „Trakų Dievo Motina – Lietuvos Globėja“

„Trakų žemės“ inf.

Juozo Vercinkevičiaus nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite