Globalios Lietuvos apdovanojimuose 2019 palaikykite Vytautą Joną Jušką (Trakų r.)

Parašyta: 2019-12-11 | Kategorija: Naujienos, Renginiai |

Tarptautinių lietuvių profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ kviečia jus išrinkti šiais metais labiausiai prie pokyčių regionuose prisidėjusį iš užsienio sugrįžusį lietuvį. Nugalėtojas bus apdovanotas Globalios Lietuvos Apdovanojimuose 2019.

Vytautas Jonas Juška, kultūrologas, visuomenininkas, gyvenantis Trakų rajone

Nugalėtojas bus paskelbtas ceremonijos metu gruodžio 27 d. Prezidento rūmuose. Tiesioginę transliaciją nuo 18.00 val. kviečiame stebėti per LRT+ kanalą arba internetu.

Vienas iš nominantų yra iš Australijos grįžęs ir visuomeninę veiklą Trakų rajone vykdantis Vytautas Jonas Juška. Jis yra nominuotas už lietuvybės saugojimą kultūriniais pasakojimais.

Biografija:

Vytautas Jonas Juška po 50-ties metų išgyventų Australijoje, 2011 m. emigravo į Lietuvą. Dirbdamas Macquarie universitete, jis aktualino baltistiką, vedė radijo laidas lietuvių kalba, rašė į letuvišką spaudą, tyrinėjo Australijos lietuvių problematiką, skaitė paskaitas Lietuvių bendruomenėje bei tarptautinėse konferencijose. Gyvendamas Lietuvoje, jis skaito paskaitas, ryškina išeivijos ir emigracijos problematiką, dėsto anglų kalbą, vertėjauja, dirba sulietuviškomis kultūrinėmis organizacijomis. V. J. Juška išlaiko savo ryšius su Australijos visuomenininkais, užtikrina pažinčių tęstinumą ir panaudoja jas Lietuvos labui. V. J. Juška su Pasaulio lietuvių metams skirtu kūrybiniu projektu „Lietuviais esame mes gimę!“ keliauja per Lietuvą.

 

Šaltinis www.lrt.lt

 

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite