Galvės Jazz fiestoje su ežero bangomis lenktynių leisis charizmatiškoji Veronika ChiChi

Parašyta: 2020-07-31 | Kategorija: Naujienos, Trakai |

Į vienintelį Lietuvoje džiazo laivą ir koncertų ciklą ant vandens Galvės Jazz fiestą sugrįžta charizmatiškoji Veronika ChiChi.

Viena populiariausių džiazo atlikėjų Veronika ne sykį dalyvavo fiestos koncertuose ir kaskart nustebina savo kūrybiškumu, profesionalumu ir žavesiu, kuriam neįmanoma atsispirti. Šį penktadienį, liepos 31-ąją, Veronika su grupe – garsiais džiazo muzikantais – muzikuos lenktyniaudama su Galvės ežero bangomis.

Veronika ChiChi – publikos pamėgta, šarminga ir ambicinga džiazo vokalo meistrė prieš dvejus metus pristačiusi savo tarptautinio kvarteto debiutinį albumą „Singer of a 1000 faces“, kuris pasiekė populiarumo aukštumas ir tebelydimas didelio pasisekimo.

Studijavusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Veimaro aukštojoje muzikos mokykloje, Veronika yra tarptautinių džiazo konkursų „Jazz Voices“, „Nomme Jazz“ ir „Riga Jazz Stage“ laureatė. Ji yra aktyvi džiazo scenos dalyvė, nuolat koncertuojanti su savo kvartetu, retro svingo vokaliniu trio „The Ditties“, duetu su D. Golovanovu, taip pat koncertavo daugelyje Europos šalių bei JAV, Kinijoje ir Rusijoje su šiuolaikine opera „Geros dienos!“ ir kitais projektais.

„Singer of a 1000 faces“ – tai tikro džiazo albumas, kuriame Veronika ne tik atskleidžia tūkstantį savo, kaip džiazo vokalistės, veidų, bet ir pasirodo kaip brandi kūrinių autorė ir stipri kvarteto lyderė. Surinkusi vienus geriausių savo kartos džiazo atlikėjų – fortepijono virtuozą Dmitrijų Golovanovą, ilgus metus Amsterdame rezidavusį Augustą Baroną ir Latvijos kontraboso talentą Janis Rubiks – ji surado tobulai tarpusavyje derančių muzikantų kombinaciją.

Apie tai byloja ir tas faktas, kad dauguma albumo kūrinių buvo įrašyti iš pirmo dublio. Lengvumas ir polėkis, drąsa ir žaismingumas persmelkia viso albumo muziką, nepriklausomai ar tai būtų Veronikos autoriniai kūriniai, ar meistriškai interpretuojami džiazo standartai, o pačios Veronikos balsas paliečia visas kūno ir sielos „stygas“ .

Galvės Jazz fiesta – vienas iš originaliausių Trakus – 2020 metų kultūros sostinę – reprezentuojančių kultūros ir meno renginių, kviečiantis į koncertus plaukiančiame laive dar nuo 2008 metų. Fiestą remia Lietuvos kultūros taryba ir Trakų r. savivaldybė .

Išsamiau www.trakaijazz.lt

Džiazo laivas išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai) 19:30 val.

Galvės JAZZ fiestos inf.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite