Naujas 2014 metų Trakų bažnyčios kalendorius

Parašyta: 2014-01-11 | Kategorija: Bažnyčia |

Kopija iš VIRSELIS_2014 metu kalendorius_galutinis

2014 metų spalvotas sieninis Trakų bažnyčios kalendorius „Trakų Dievo Motina – Lietuvos globėja“ šiemet išleistas 1000 egzempliorių tiražu, jo tekstai spausdinami net penkiomis kalbomis: lietuvių, lenkų, anglų, vokiečių ir rusų. Kalendorius, leidžiamas nuo 2007 metų, skirtas ne tik mūsų krašto gyventojams, bet ir gausiai Trakus bei Trakų bažnyčią lankantiems turistams.

Kalendoriuje – Trakų Švč. Mergelės Marijos paveikslo kopijų atvaizdai. Iš viso jų yra 12 – iš Vilniaus, Ukmergės, Rokiškio, Molėtų, Telšių, Šiaulių, Pakruojo rajonų, Latvijos bažnyčių, katedrų. Prie kiekvieno sakralinio paveikslo atvaizdo trumpas aprašymas – istorija. Visi besidomintys patirs didžiulį malonumą aplankę kalendoriuje minėtas vietas, kuriose saugomi šie meno kūriniai.

Kalendorių vainikuoja stebuklingo Trakų Dievo Motinos paveikslo atvaizdas ir legenda. Šis paveikslas šiandien garsina Trakų bažnyčią. Apie tai pasakoja ir Bažnytinio paveldo muziejuje vis dar veikianti Giedrės Mickūnaitės suprojektuota paroda „Trakų parapinė bažnyčia XV amžiuje“. Parodoje galima pamatyti daugelį kitų bažnyčios turtų, senovinių reliktų, skaitmenines rekonstrukcijas bei fotografijas.

Kalendorių galima nusipirkti Trakų bažnyčioje bei laikraščio „Trakų žemė“ redakcijoje.

Adrija NASKAUKAITĖ


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite