Trakuose lankėsi Izraelio ambasadorius J. Levy

Parašyta: 2020-09-04 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

Trakuose viešėjo nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Yossefas Levy. Ambasadorius vizitą pradėjo rajono savivaldybėje, susitiko su mere Edita Rudeliene. Merė, pristatydama rajoną, pastebėjo, kad Trakus sieja tarptautinio bendradarbiavimo ryšiai ir su Izraelio miestu Aku.

Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė bei nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Yossefas Levy

Kartu su asistente Ana Maizel, savivaldybės mere E. Rudeliene, merės patarėja Evelina Kislych-Šochiene lankėsi Holokausto aukų vietoje Varnikuose, pagerbė žuvusiųjų atminimą.

Ambasadorius apsilankė Trakų kenesoje ir susidomėjęs klausėsi karaimų bendruomenės atstovo Jurijaus Špakovskio pasakojimo apie tautos istoriją, tradicijas, šiandienos realijas.

Svečias vizitą baigė apsilankydamas Užutrakio dvaro sodyboje, kurioje nedidelę ekskursiją surengė dr. Lina Leparskienė. Prie kavos arbatos puodelio Užutrakio kavinėje ambasadorius labai domėjosi Lietuvos istorija, jos keliu į nepriklausomybę, žavėjosi Užutrakio parku, vaizdu į pilį.

Y. Levy yra žinomas rašytojas, dirbęs ambasadoriumi Belgrade, ambasadose Berlyne, Bonoje, Varšuvoje.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Sigitos Nemeikaitės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite