„Active Citizens“ diena Trakų rajone

Parašyta: 2020-09-09 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

Trakų rajono savivaldybėje vyko „Active Citizens“ diena, kuri subūrė jaunus žmones ir Trakų rajono savivaldybės tarybos narius aptarti kylančius iššūkius ir poreikius bendruomenėse bei kartu pasvarstyti, kaip institucijos galėtų tapti draugiškesnėmis jaunimui.

Akimirkos iš „Active Citizens“ dienos Trakų rajone

Renginys organizuotas įgyvendinant „Erasmus+“ projektą „Misija ne(įmanoma): Jaunimui draugiškos bendruomenės“.

Renginyje dalyvavo ir apie palankią, draugišką aplinką jaunimui diskutavo Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, tarybos nariai, jaunuoliai ir juos palaikantys miesto gyventojai. Renginio metu valdžios atstovai kartu su jaunais žmonėmis piešė socialinius žemėlapius, kuriuose diskutuodami įsivardijo teigiamas ir neigiamas Trakų rajono vietas. Sukurtoje neformalioje erdvėje jaunuoliai jautėsi įgalinti klausti, domėtis, ieškoti atsakymų į jiems rūpimus klausimus, o valdžios atstovai mielai dalijosi jau nuveiktais ir dar planuojamais darbais.

 „Džiaugiuosi, kad jaunimo įvardytos problemos jau yra žinomos ir identifikuotos, su jomis dirbama“, – įspūdžiais dalijosi Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

 Dalyviai diskutavo apie savivaldybių bendradarbiavimą su jaunais žmonėmis, jų įgalinimą įsitraukti į organizuojamas veiklas bei galimybių suteikimą organizuoti jas patiems. Moksleiviai jautėsi drąsiai įvardydami teigiamas ir neigiamas vietas, siūlydami sprendimo būdus.

„Renginyje matau naujus veidus, kurių nebuvo pernai vykusioje „Active Citizens“ dienoje ir tai labai džiugina, nes po to renginio jaunimas tapo labai aktyviu, tikiuosi taip bus ir dabar“, – džiaugėsi renginio dalyvė Auksė.

Renginio metu paaiškėjusi problema – atvirų jaunimo erdvių nepakankamumas, kuriai išspręsti buvo siūloma kartu su jaunimu įrengti pavėsines lauko erdvėse.

Renginio dalyviai džiaugėsi turėję galimybę pabendrauti betarpiškai, kartu generuojant idėjas savo rajono pagerinimo vardan. Trakų rajono savivaldybės atstovai džiaugėsi turėję galimybę pabendrauti su jaunais žmonėmis neformalioje erdvėje ir įsiklausyti į jų poreikius. Tai jau antroji „Active Citizens“ diena Trakų rajone, kurios metu yra generuojamos idėjos, skatinančios teigiamus pokyčius ir bendruomeniškas iniciatyvas.

 

Smiltė JONUŠAITĖ,

„Active Citizens“ dienos dalyvė

Sigitos Nemeikaitės nuotr.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite