SEO paslaugų procesas

Parašyta: 2020-09-22 | Kategorija: Naujienos, Skelbimai |

SEO paslaugų procesas kai kuriems žmonėms gali atrodyti painus ir nesuprantamas. Tačiau šiuose darbuose yra aiški seka ir struktūra. Straipsnyje aptarsime pagrindinius darbus optimizuojant paieškos sistemai.

Raktinių žodžių analizė

 

Tam, kad žinoti kokie raktiniai žodžiai yra dažniausiai ieškomi Google paieškoje, reikia pasidaryti raktažodžių analizę. Matysite, kiek kokie žodžiai turi paieškų per mėnesį, kokia yra kiekvieno iš jų konkurencija, ar yra panašių ieškomų sinonimų, kokios yra skirtingos žodžių kombinacijos. Turėdami šią informaciją galėsite aiškiai apsibrėžti kokias konkrečias raktines frazes norite optimizuoti.

 

Konkurentų svetainių analizė

 

Sužinosite kokius būtent raktažodžius optimizuoja jūsų konkurentai, kiek ir kokių jie turi atgalinių nuorodų iš kitų puslapių į savo svetaines, pasilyginsite savo ir kitų svetainių puslapio, domeno reitingus, aktyvumą socialiniuose tinkluose, paminėjimų internete dažnį. Gausite patarimų ir įžvalgų ateities darbams. Galėsite perimti sėkmingas konkurentų SEO strategijas ir panaudoti sau.

 

Svetainės SEO klaidų analizė

 

Visų pirma, yra sudaromas esamų SEO klaidų sąrašas, o tada paeiliui jos yra tvarkomos. Galima rasti tiek vidinio (techninio), tiek išorinio optimizavimo klaidas. Dažniausiai pasitaikančios vidinio SEO klaidos : neteisingai parašyti meta duomenys, neįdiegtas SSL sertifikatas, nerasti puslapiai (404 page not found), nesudėtos vidinės nuorodos iš vienų vidinių puslapių į kitus, trūksta aprašymų, nėra straipsnių tinklaraščio (blogo), nekokybiškos atgalinės nuorodos.

Vidinio SEO optimizacija

 

Vidinis optimizavimas gali apimti ne tik SEO klaidų šalinimą. Pagrindiniai darbai yra šie : svetainės meniu struktūros išdėstymas, meta žymų sukūrimas (pavadinimai ir meta aprašymai), antraščių sudėliojimas tekstuose, vidinių nuorodų patalpinimas, nuotraukų ir kitų paveiksliukų aprašymai, raktažodžių ir jų variacijų patalpinimas tekstuose, svetainės krovimosi greičio optimizacija, robots.txt, svetainės žemėlapio (sitemap) direktorijų sukūrimas, serverio klaidų sutvarkymas, mobiliosios versijos optimizacija, URL adresų sutvarkymas, teksto autentiškumo patikrinimas.

 

Išorinio SEO optimizacija

 

Išorinės nuorodos padeda Google suprasti svetainės svarbumą ir lemia jos reitingavimą tarp kitų svetainių. Todėl tikslas yra turėti kuo daugiau stiprių nuorodų į savo tinklalapį. Reikia sukurti profilius populiariuose įmonių, prekių, paslaugų kataloguose, forumuose, diskusijų portaluose, darbo skelbimų portaluose, specializuotose svetainės, kurios susijusios su optimizuojamo puslapio tematika. Galima paprašyti savo verslo partnerių, kad jie įsidėtų nuorodas savo svetainėse.

 

Google mano verslas optimizacija

 

Susikūrus Google my business paskyrą, turite savo verslo vizitinę kortelę Google paieškoje. Mano verslo profilyje galite patalpinti informaciją apie savo įmonę, rekvizitus, kontaktus, aprašyti savo produktus, paslaugas, skelbti vykstančias akcijas, pasiūlymus, naujienas, renginius, pasiūlymus klientams ir kitą įdomią informaciją. Tinkamai optimizavus verslo paskyrą galima pasiekti, kad ją mestų organinėje paieškoje ne tik įvedus įmonės pavadinimą, bet ir pagrindines raktines frazes.

 

Search console paskyros sukūrimas

 

Paieškos konsolė yra būtinas marketingisto įrankis. Google Search console jūs galite stebėti pagal kokias raktines frazes ateina lankytojai į jūsų svetainę iš natūralios paieškos, koks yra parodymų ir paspaudimų santykis, kokios tų raktažodžių vidutinės pozicijos. Konsolė informuoja apie naujų klaidų atsiradimą ir kartais pasiūlo sprendimus toms klaidoms. Search console pagalba taip pat galėsite paprašyti suindeksuoti jūsų kažkurį vidinį puslapį iš naujo, kai tą puslapį pakeisite.

 

Socialinių tinklų paskyrų optimizavimas

 

Socialinių tinklų paskyras galite išnaudoti ne tik turinio marketingui ar ryšio su potencialiais klientais sukūrimui ir palaikymui. Socialinius tinklus galima išnaudoti ir SEO paslaugų tikslams – skelbti naujus tinklaraščio straipsnius, įsidėti nuorodas į profilio aprašymą, pasiimti papildomų svetainės lankytojų į savo svetainę.

 

SEO klaidų ir pozicijų monitoringas

 

Išsikėlus savo pozicijas Google organinėje paieškoje reiktų toliau stebėti esamą situaciją. Ar pozicijos laikosi ir nekrenta, jei krenta, tai dėl kokių priežasčių. Ar neatsiranda naujų SEO klaidų – lėtas puslapio krovimosi greitis, neteisingi peradresavimai, neveikiančios vidinės nuorodos, nekokybiškos išorinės nuorodos, dingę vidiniai puslapiai ir kitkas.

SEO paslaugas turėtų prižiūrėti patyrę specialistai, kurie galėtų prisiimti atsakomybę už savo atliekamą darbą.

⭐️ Digital Star ⭐️ – profesionalios SEO paslaugos

Lukiškių g. 5, Vilnius

Info(eta)digitalstar.lt

+370 60695954

Digital Star žemėlapis : https://g.page/seo-paslaugos-digital-star?we

PR


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite