Vilma Puišienė: „Trakai jau gyvena švenčių laukimu“

Parašyta: 2020-12-01 | Kategorija: Naujienos, Trakai |

Trakai didžiąsias metų šventes  pasitiks pasipuošę

Sveiki, mieli trakiečiai!

Artėjant šv. Kalėdoms ir šąlant orui, Trakų seniūnijoje karšta – vyksta pasiruošimo darbai gražiausioms metų šventėms, atliekame ir kasdienius darbus, kurių netrūksta niekada. Vasarą turime šienauti, laistyti, ravėti, o rudenį – grėbti lapus, juos išvežti, sukompostuoti, rinkti ir tvarkyti po rudeninių vėtrų išlaužytas medžių šakas, kirsti avarinius, grėsmę keliančius medžius.

Džiaugiamės, kad gyventojai tvarkosi aplinką prie savo namų, tačiau labai prašome maišų su gamtinėmis atliekomis bei nugenėtų medžių šakų nepalikti miesto gatvėse – Trakuose turime žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę, esančią Gedimino g. 36A, kur žaliosios atliekos priimamos nemokamai, jei asmuo jas ten atveža savo transportu. UAB „Trakų paslaugos“, tvarkydamos miestą, atliekas sudeda į žymėtus maišus, tad primenu, kad savo kiemo atliekas išvežti yra privataus asmens, o ne seniūnijos ar „Trakų paslaugų“ pareiga.

Taip pat jau kurį laiką pastebime, kad pasitaiko atvejų, kai buitines atliekas maišuose iš savo butų prie miesto šiukšliadėžių palieka daugiabučių namų gyventojai (dažnai tokius atvejus pastebime Trakų gatvėje, Totoriškių ežero pakrantėje priešais daugiabučius namus), todėl labai prašome to nedaryti ir netingėti paėjėti iki bendrųjų atliekų konteinerinių aikštelių – miestas bus švaresnis. Jeigu matote atvejį, informuokite Trakų seniūniją ir savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyrių. Primenu, kad Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

Norėtųsi daugiau tvarkos ir švaros ir miesto konteinerinėse aikštelėse. Savivaldybė, matydama didesnį rūšiuotų atliekų (popieriaus, plastmasės, stiklo) konteinerių poreikį ir atsižvelgusi į Trakų seniūnijos pastabas, numatė praplėsti konteinerines aikšteles Birutės g. 45 prie Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos ir Vytauto g. 60 prie „Iki“ ir „Senukų“ prekybos centro, nauja moderni konteinerinė aikštelė atsiras ir Gratiškėse. Tačiau kol šios aikštelės bus praplėstos, noriu dar sykį paprašyti nepalikti atliekų šalia konteinerių, jų neperpildyti, per jėgą negrūsti į juos atliekų – mažesnės angos yra skirtos tam, kad išmoktume tvarkingai rūšiuoti. Jei konteineriai pilni, atliekas prašome nešti į kitą artimiausią neperpildytą konteinerinę aikštelę. Ačiū!

Labai džiaugiamės net keturių pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcija Trakuose. Aukštadvario gatvėje liko įrengti ir pajungti apšvietimo stulpus, o danga jau baigta kloti. Sparčiai vyksta darbai Gedimino gatvėje – takas bus platus, drieksis nuo stačiatikių kapinių iki pat Gedimino gatvės pabaigos. Smagu, kad juda darbai Totoriškių ežero pakrantėje – mūsų miestas pamažu įgyja kitokį veidą. Darbai verda ir Žaizdriuose, kur atsiras pirmasis pėsčiųjų ir dviračių takas šioje miesto dalyje, bus sutvarkyta Žaizdrių gatvė.

Nors šv. Kalėdų laukimas šįmet kitoks, tačiau šventės vis tiek bus, ir Trakai jas pasitiks pasipuošę, įžiebę daugiau šviesų. Siekiant, kad trakiškiams ir tokiu sudėtingu metu būtų gera praeiti per miestą, jame numatėme jaukių ir šviesių šventinių erdvių.

O kol kas visiems linkiu būti sveikiems, dažnai plautis rankas, dėvėti kaukes ir gražiausių metų švenčių laukti su tikėjimu ir viltimi, kad viskas bus gerai. Visiems pozityvo ir sveikatos!

 

Vilma PUIŠIENĖ,

 Trakų seniūnijos seniūnė

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite