Paskiepyti pirmieji senjorai nuo COVID-19

Parašyta: 2021-02-19 | Kategorija: Naujienos, Sveikata, Trakai |

Gyd. Ramutė Malčienė

Vasario 18 d. Trakų rajono savivaldybės interneto svetainėje www.trakai.lt buvo sustabdyta internetinė registracija vakcinacijai nuo COVID-19. Prioritetinių grupių atstovai registruotis gali per savo šeimos gydytoją. Visų asmenų, kurie jau užsiregistravo per savivaldybės svetainę duomenys perduodami savivaldybės ASPĮ, jiems papildomai registruotis nebereikės.

„Trakų rajono ASPĮ užbaigė į Vyriausybės nustatytų prioritetų sąrašą įeinančių švietimo įstaigų darbuotojų skiepijimą ir nuo šiandien (vasario 17 d. – red. pastaba) pradeda asmenų nuo 80-ies metų skiepijimą. Šeimos gydytojai jau bendrauja su atitinkamos grupės senjorais ir registruoja skiepams, – paaiškino Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agata Mankeliūnienė.

„Trečiadienį mūsų rajone pradėta gyventojų, kurių amžius siekia 80 ir daugiau metų, vakcinacija nuo COVID-19. Pirmuosius skiepus jau gavo pirmieji 15 prie VšĮ Trakų pirminės sveikatos priežiūros centro prisirašiusiųjų senjorų, – informavo Trakų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė, šeimos gyd. Ramutė Malčienė. – Vakcinacija vykdoma visose Trakų rajone esančiose gydymo įstaigose. Kitą savaitę vakcinos gali tikėtis 70-ies ir vyresnio amžiaus pacientai.

Norime priminti visiems gyventojams, kad mes skiepijame trijų farmacinių kompanijų (Pfizer, AstraZeneca, Moderna) gaminamomis vakcinomis. Pacientas galimybės pasirinkti vakcinos, deja, neturi, nes vakcina yra tiekiama centralizuotai ir mes negalime planuoti kiek, kada ir kokios vakcinos gausime, o, be to, ir vakcina negali laukti pacientų, nes jų laikymo terminai yra labai skirtingi ir riboti.

Norime dar kartą informuoti mūsų rajono gyventojus, kad pasikeitė registracijos vakcinacijai tvarka. Visi norintys skiepytis turi kreiptis į savo šeimos gydytoją. Norime kreiptis ir į jaunesnio amžiaus pacientus, kuriems skubėti skambinti šeimos gydytojams nereikia. Jiems bus sudaryta galimybė užsiregistruoti patiems.“

„Trakų žemės“ inf.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite