Kaip išsirinkti tinkamą stalą?

Parašyta: 2021-05-28 | Kategorija: Naujienos, Skelbimai, Trakai |

PR

Geriausias baldas yra toks, kuris atitinka Jūsų biudžetą, yra puikiai sukonstruotas, telpa kambaryje ir pasižymi stiliumi, kurį Jūs mėgstate. Tačiau rasti stalą, kuris atitiktų visus šiuos reikalavimus, nėra lengva, nes šiuo metu rinkoje jų yra begalė. Norėdami Jums palengvinti šio baldo pasirinkimo procesą, pateikiame 4 esminius dalykus, į ką vertėtų atkreipti dėmesį.

Kavos staliukai

1. Forma

Dažniausiai stalai, kuriuos matome prekyboje yra kvadrato ir stačiakampio formos. Rinkdamiesi tokių tipų baldus, rasite didžiausią stilių ir dydžių asortimentą. Tačiau apvalūs arba ovalūs stalai gali Jūsų kambariui suteikti daugiau vietos, kadangi jie neturi kampų. Tokios formos stalai taip pat yra tinkami vakarėliams ar pokalbiams, nes visi prie jų sėdintys jaučiasi lygūs.

2. Stalo atrama

Ko labiausiai nenorima sėdint prie stalo yra kojų diskomfortas. Todėl stalo atrama yra svarbi baldo dizaino dalis, nes nuo jos priklauso, ar kojos bus patogioje pozicijoje. Geriausia tai patikrinti baldų salone. Tokiu būdu galėsite fiziškai pajusti, ar Jums stalo kojelių aukštis ir pozicija suteikia komfortą.

3. Medžiaga

Svarbiausia yra išsirinkti tinkamą medžiagą, iš ko Jūsų stalas bus pagamintas. Jis taip pat turi atitikti ir norimą stilių. Trumpai apie populiariausias stalo medžiagas:

  • Lukštas. Tai plonas medienos sluoksnis, kuris priklijuojamas ant stalo, kad baldas atrodytų pagamintas iš medienos. Šio tipo medžiagos stalai yra pigesni. Kokybę galite patikrinti pažiūrėję po stalu, ar ten taip pat yra uždėtas lukštas.

  • Šiuo atveju stalviršiai gali būti pagaminti iš marmuro, kvarco ar kitų akmenų. Tokie stalai gali būti brangesni. Taip pat jie yra ganėtinai sunkūs ir pasižymi laikui nepavaldžia išvaizda.

  • Šitokie stalai nėra labai brangūs. Spindintis jų paviršius suteikia baldui subtilios prabangos ir papuošia interjerą.

  • Ši medžiaga yra stipriausia, todėl jos neišeina lengvai pažeisti. Dažniausiai ji naudojama ne stalviršiams, o pagrindui.

  • Plastikas ir laminatas. Tai žmogaus sukurtos medžiagos, kurios pasižymi vidutiniu patvarumu. Iš jų pagaminti stalai yra pakankamai pigūs ir ilgaamžiai.

Medžiagų pasirinkimas išties platus. Taigi kiekvienas norintis gali pasirinkti sau tinkamiausią variantą.

4. Paskirtis

Paskutinis esminis dalykas, kurį verta paminėti, yra paskirties pasirinkimas. Nuo to priklausys stalo forma, atrama ir medžiaga. Pavyzdžiui, jei Jūs planuojate statyti tokį baldą virtuvėje – galbūt tiks apvalus iš stiklo pagamintas stalviršis su metaline atrama. Kavos staliukai puikiai tiks, jeigu norite kažko gražaus ir nedidelio svetainėje, ant ko galėtumėte padėti savo dekoracijas ar vaišes.

Jeigu ieškote stalo, šie 4 išvardinti esminiai dalykai tikrai gali palengvinti tokį procesą. Pagalvojus atskirai apie kiekvieną komponentą, aiškiau suprasite galimus pasirinkimo variantus. Visgi, stalų rinkoje yra daug, tad svarbu išsikelti reikalavimus ir išsirinkti sau tinkamiausią.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite