Birželio mėnesio veiklos apžvalga: ką nuveikė savivaldybės administracija

Parašyta: 2021-07-07 | Kategorija: Naujienos, Savivaldybė, Trakai |

 

Trakų Karaimų gatvės humanizavimo studijos projektiniai pasiūlymai

Apžvelgiame, kokie svarbiausi darbai buvo atlikti birželį, kokie planai laukia ateityje, ties kuriais savivaldybės veiklos klausimais pastaruoju metu dirbama. 

Taryba davė startą

Svarbius sprendimus liepos 1 d. priėmė rajono savivaldybės taryba. Pirmiausia, nepaprastai svarbu, kad taryba pritarė Savivaldybės administracijos inicijuotam saulės fotovoltinių elektrinių parko įrengimui. Jeigu viskas pavyks, dideliu greičiu pajudame žaliojo kurso link. Šis, planuojama, 2–3 ha užimsiantis parkas elektra aprūpins net 40 mūsų rajono įstaigų. Tai iškirtinės svarbos projektas.

Rūdiškių miesto stadiono pritaikymo bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimui projektas

Patvirtintas ir Rūdiškių miesto stadiono pritaikymo bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimui projektas. Tad miestelio gyventojų laukia dar viena labai svarbi investicija. Pagal projektą planuojama įrengti ir gyventojų laisvalaikiui skirtą pliažą, vietas stalo žaidimams ir kt.

Kiti svarbūs sprendimai palietė biudžeto tikslinimą, Trakų suaugusiųjų mokymo centro veiklos plėtrą, socialinės paramos mokiniams užtikrinimą – nuo šiol nemokamas maitinimas garantuojamas ir antros klasės moksleiviams.

Be to, buvo pristatyta Trakų Karaimų gatvės humanizavimo studija ir projektiniai pasiūlymai. Tai – pirminis variantas, kuris tobulinamas. Jį suderinus su gyventojais, Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija turėsime nuostabų Trakų senamiestį, leisiantį mums labiau pažinti Trakų krašto istoriją. Atlaisvinę senamiestį nuo automobilių pagaliau pradėsime laisviau kvėpuoti.

Nauji projektai įsibėgėja

Didesnius pagreičius vysto pradedami bei tęsiami investicijų projektai. Startavo vienas iš svarbiausių –  Lukos (Bernardinų) ežero pakrantės pėsčiųjų tako tvarkymo projektas.

Rangovas UAB „Altitudė ranga“ pradėjo pirmuosius darbus. Bendras tako ilgis – beveik 1300 metrų. Pirmuoju etapu bus sutvarkyta 600 metrų atkarpa nuo Vilniaus Mažosios gatvės 2 iki Birutės gatvės 8. Bus sutvarkyta tako danga, lietaus nuotekų nuvedimo tinklai, įrengtas apšvietimas, suoliukai ir šiukšliadėžės, paruoštos vietos sveikatingumo ir vaikų žaidimo aikštelėms, atsiras mažosios architektūros. Projekto pirmasis etapas bus įgyvendintas iki 2021 m. gruodžio. Tai labai laukti darbai ir dėl jų kilę nepatogumai neturėtų kelti problemų. Juk verta už kantrybę būti apdovanotiems puikiai įrengta ežero pakrante.

Trakiečius gerai nuteiks ir pradėtas įrengti naujas fontanas vietoj senojo prie Savivaldybės pastato.

Ir dar viena gera žinia, ir vėl – Lentvariui. Pasirašėme rangos sutartį su UAB „Statybos verslas“  dėl Šeimos parko ir skverų įkūrimo, prieigų bei jungties tarp jų infrastruktūros sutvarkymo Lentvario mieste.

Kultūra, turizmas, sportas   

Savivaldybėje lankėsi delegacija iš miesto partnerio – Gižycko rajono, su kuriuo plėtojame kelis Europos Sąjungos fondų remiamus projektus. Buvo aptartas tolimesnis bendradarbiavimas įgyvendinant projektą „Turizmo ir kultūros puoselėjimas Trakuose ir Gižycko rajone“ pagal INTERREG programą Lietuva–Lenkija.

Vasarą Trakuose, ežerų apsuptame mieste, gausu renginių, varžybų, susijusių su vandens sportu ir turizmu. Jos ne tik pritraukia vandens sporto šakų atstovus, bet ir daug turistų, norinčių pasigrožėti renginiais vaizdingame kraštovaizdyje. Tad Trakuose didelio susidomėjimo sulaukė 59-oji tarptautinė „Gintarinių irklų“ regata, kurioje sėkmingai pasirodė rajono irkluotojai, o antrąją varžybų dieną sportininkai varžėsi dėl Trakų rajono savivaldybės įsteigtų prizų.

Dar viena sporto šventė, papuošusi Trakus – jubiliejinė, 20-oji „Gero vėjo“ buriavimo regata.

Trakų ežeruose netrūksta laivų ir laivelių įvairovės, tačiau turėsime dar vieną vandens transporto rūšį. Tikimasi, kad kitąmet po Trakų ežerus ims plaukioti elektra varomos prašmatnios gondolos.

Švietimo naujienos

Džiugu, kad švietimo sektorius pildosi kultūros ir meno įstaigų kuriamomis pridėtinėmis vertėmis. Trakų istorijos muziejus pasirašė šešias bendradarbiavimo sutartis su mūsų švietimo įstaigomis. Ir tai tik pradžia. Vaikų ugdymo procesas vis įdomesnis, daugėja pasirinkimo galimybių.

Be to, svarstyta steigti papildomas Trakų meno mokyklos klases Lentvaryje.

Susitikome su Vilma Augiene, LR Socialinės apsaugos ir darbo viceministre. Aptarėme planuojamų bendruomeninio gyvenimo namų pirkimą ir vykdomą institucinės globos pertvarką. Tai labai svarbi ir jautri tema.

Jaunimo veikla aktyvėja

Naujoji rajono Jaunimo reikalų taryba surengė pirmąjį posėdį, kuriame išsirinko pirmininką ir pavaduotoją. Jais tapo mero patarėja Evelina Kislych-Šochienė ir Vytautas Lekavičius. Tad jaunimas gali greitai, aktyviai spręsti aktualius klausimus, kryptingai planuoti veiklas.

Kita gera naujiena, kad naujosios Verslumo bei užimtumo ir jaunimo integracijos į darbo rinką programos dėka įdarbinti net 15 jaunuolių. Jaunimas pasirinko ir buvo pakviestas dirbti maitinimo, medienos apdirbimo, pramonės ir turizmo sektoriuose.

Andrius  Šatevičius,

Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius

 

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite