Vandens minkštinimo nauda: ar verta įsirengti specialius filtrus?

Parašyta: 2021-07-21 | Kategorija: Naujienos, Skelbimai |

Maždaug 90 proc. vandens mūsų šalyje yra kietas arba labai kietas, nepriklausomai, ar jis – vandentiekio, gręžinio ar šulinio. Vandens kietumas praktiškai nereglamentuojamas jokiomis higienos normomis, todėl net ir centralizuotai tiekiamas vanduo gali būti gausiai kalkėtas. Dėl kieto vandens dažnai kyla šios problemos:

  • apkalkėja buities prietaisai;
  • išauga namų ūkio elektros sąnaudos;
  • trumpėja prietaisų tarnavimo laikas;
  • kalkėtas vanduo – drumstas, dažnai – ir nemalonaus kvapo;
  • kietas vanduo ypač sausina odą ir plaukus, todėl laukiamo efekto nesuteikia net ir pačios kokybiškiausios ir brangiausios kosmetikos priemonės;
  • sunku prižiūrėti vonią ir virtuvę: su vandeniu sąlytį turintys paviršiai nuolat būna nusėti baltomis dėmėmis, ir kt.

Kokią naudą teikia vandens minkštinimas?

1. Namų ir santechnikos apsauga

Minkštas vanduo – kur kas mažiau apkraunantis visą santechnikos sistemą:

  • Naudodami vandens minkštinimo filtrus, pailginsite santechnikos prietaisų tarnavimo laiką. Nuolatinis mineralų srautas neigiamai veikia ne tik vamzdžius, bet ir tvirtinimo detales, dėl to ženkliai sutrumpėja jų tarnavimo laikas. Jei namuose sumontuojami vandens minkštinimo filtrai, vidutinė santechnikos sistemos tarnavimo trukmė ženkliai pailgėja.
  • Mažesnė suma santechnikos prietaisų priežiūrai. Kaip dažnai tenka atkimšti vamzdžius ir tualetus? Pastarieji užsikemša dėl ant sienelių besikaupiančių kalcio ir kitų mineralų. Sumontavus filtrus paprastai sistemos nebeužkemšamos.
  • Kietas vanduo daro neigiamą įtaką ne tik vamzdžiams ir metalinėms detalėms, bet stora „plutele“ padengia ir indaplovių, skalbimo mašinų ir arbatinukų kaitinimo elementus. Taigi dažnai pakanka juos nukalkinti ir įsirengti vandens minkštinimo filtrą.

2. Kur kas efektyvesnis valymas

Vanduo – gyvybiškai svarbus valant ir prižiūrint namus, skalbiant, plaunant indus, šalinant dėmes nuo stalviršių ir t. t. Tačiau kai vandenyje gausu ištirpusių mineralų, valymas tampa mažiau efektyvus: naudojant kietą vandenį iškrenta muilo nuosėdos. Nesulaukdami norimų rezultatų, esame priversti naudoti daugiau muilo ir kitų valymo priemonių.

Jei naudosite minkštą vandenį, netruksite pastebėti, kaip jame puikiai suputoja net ir nedidelis buitinės chemijos priemonių kiekis. Taip pat minkštas vanduo padeda kur kas efektyviau pašalinti muilo likučius, todėl valydami ir skalaudami sunaudojame mažiau vandens.

3. Džiaugsitės švelnesne oda ir plaukais

Kietas vanduo išsausina odą ir plaukus. Ir nors po vienkartinių maudynių neigiamo efekto nepastebėsite, nuolat besimaudydami po kieto vandens srove ženkliai pabloginsite odos ir plaukų būklę: plaukai ilgainiui praras žvilgesį, taps trapūs, pradės lūžinėti, o oda išsausės, ant jos gali atsirasti bėrimų.

Minkštas vanduo tiek odai, tiek ir plaukams grąžins gyvybingumą, švelnumą, spindesį ir drėgmę.

4. Mažesnis neigiamas poveikis aplinkai ir gamtai

Pastaruoju metu daug dėmesio kaip niekad anksčiau skiriama gamtosaugai, siekiama išsaugoti mūsų planetą kuo žalesnę. Taigi, įsirengę profesionalius vandens minkštinimo filtrus, sumažinsite šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį. Kuo tai grindžiama? Minkštas vanduo pašildomas greičiau ir efektyviau nei kietas, o tai reiškia, kad tiems patiems procesams išeikvojama mažiau energijos – mažesnė ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisija. Papildoma premija jums – mažesnės sąskaitos už elektrą.

5. Sutaupysite pinigų

Kaip minėta, vandens minkštinimo filtrai padės jums sutaupyti pinigų net keliais būdais. Pirma, mažiau išleisite valymo priemonėms: naudojant minkštą vandenį įvairius valiklius naudosite daug efektyviau, nesusidarys muilo nuosėdos, muilas geriau putos. Antra, net iki 25 proc. gali sumažėti vandens šildytuvų, skalbimo mašinų, skalbinių džiovyklių energijos sąnaudos: apkalkėję kaitinimo elementai veikia neefektyviai. Nuo šiol tą patį vandens kiekį pašildysite gerokai mažesnėmis sąnaudomis.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite