Rugpjūčio varžybos

Parašyta: 2021-09-03 | Kategorija: Naujienos, Sportas, Trakai |

VšĮ Trakų neįgaliųjų užimtumo centras nuo 2020 m. sausio 2 d. vykdo projektą „Neįgaliųjų sporto plėtros skatinimas ir meistriškumo didinimas“, kuris yra finansuojamas Švietimo mokslo ir sporto ministerijos lėšomis.

Rugpjūčio 8 d. pirmą kartą Lietuvoje įvyko LR žmonių su intelekto sutrikimu ar psichosocia­line negalia badmintono dvejetų čempionatas, kuriame dalyvavo daugiau nei 45 dalyviai (14 iš jų buvo projekto dalyviai). Po ilgų treniruočių projekto dalyviai ne tik turėjo galimybę išbandyti savo jėgas su Marijampolės ir Pabradės varžovais, bet ir iškovoti prizines vietas. Moterų dvejetų čempionate projekto dalyviai pelnė II ir III vietas, o mišriųjų dvejetų – III vietą.


Po čempionato projekto dalyviai dar ilgai džiaugėsi savo rezultatais, naujais draugais ir puikiai praleistu laiku.
Rugpjūčio 14 d. Kaune įvyko LŽNTBA atviras LR neįgaliųjų parabandintono čempionato vienetų I etapas. Projekto dalyviai savo jėgas išbandė su Klaipėdos, Kauno, Šiaulių, Vilniaus, Alytaus, Marijampolės ir Kazlų Rūdos varžovais. Čempionatas vyko ilgai ir jautėsi dalyvių noras nugalėti. Emocijų užpildyta salė skambėjo nuo skraidukų atmušinėjimų. Kovos vyko tolygiai, todėl tiek dalyviams, tiek žiūrovams netrūko įtampos ir nuostabių akimirkų. Vežimėliuose sėdinčiųjų badmintono varžybose projekto dalyviai iškovojo I vietą.
Rugpjūčio 20 d. Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijoje, vyko Lietuvos neįgaliųjų stalo teniso čempionatas, kurį organizavo Lietuvos neįgaliųjų sporto federaciją. 4 projekto dalyviai išbandė savo jėgas ir šioje sporto šakoje, nors šįkart nugalėti nepavyko, bet projekto dalyviai pasisėmė didelės patirties ir gerų emocijų. Aušra Švenčionytė: „Visai nenuliūdau, kad nepavyko laimėti, esu laiminga pirmą kartą sudalyvavusi stalo teniso čempionate, susipažinau su daug gerų žmonių, gavau naujų patarimų ir esu pasiruošusi treniruotis toliau.“

Joana KMIELIAUSKIENĖ,
VšĮ Trakų neįgaliųjų užimtumo centro taikomosios fizinės
veiklos specialistė
Užs. Nr. 608


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite