Trakuose nuskambėjo I-asis akordeono pramoginės muzikos festivalis „ACCORUDUO 2021“

Parašyta: 2021-10-26 | Kategorija: Kultūra, Naujienos, Trakai |

Festivalio dalyviai. Organizatorių nuotraukos

I-oji festivalio dalis – jaunųjų dalyvių koncertas Trakų meno mokyklos Didžiojoje salėje.  Skambėjo  pramoginė akordeono muzika: valsai, fokstrotai, tango, svingas, ir kt. Renginio dalyviai ir klausytojai mėgavosi elegantišku, aistringu, svajingu, nostalgišku mylimo instrumento skambesiu ir įsitikino, kad akordeono muzika – visiems artima ir sava kaip spalvingas ir nepakartojamas ruduo Trakuose.

R. Morkūno seminaras

II renginio dalis – Romo Morkūno  metodinis pranešimas mokytojams ir mokiniams tema „Modernus akordeonas meno mokyklos pamokose. Elektroakustinio skambesio paieškos“ buvo įdomus ir įtraukiantis. Lektorius pasidalino atlikėjo ir pedagogine patirtimi.

R. Morkūno koncerto akimirka

Festivalį vainikavo koncertas „SOLO-ORCHESTRA“ Trakų kultūros rūmuose. Romas Morkūnas, akordeonistas, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas, įvairių ansamblių dalyvis, į sceną žengė su soline programa, kurios atlikimui maksimaliai išnaudojo akordeono galimybes, jungdamas instrumento skambesį su garso ir perkusiniais efektais naudojant „Loop station“ procesorių. Programoje skambėjo atlikėjo sukurti bei aranžuoti kūriniai.  Derindamas electro, minimal jazz ir kitus pasaulio muzikos stilius, muzikantas pavergė klausytojus nepamirštamu orkestriniu skambesiu.

Renginį organizavo Trakų meno mokykla ir Trakų kultūros rūmai

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite