Kada ir kam reikalingas riebalų skirtuvas?

Parašyta: 2021-12-30 | Kategorija: Skelbimai, Trakai |

Visose buitinėse nuotekose yra daugiau ar mažiau riebalų. Dažniausiai jie patenka iš virtuvės, kuomet plaunami indai. Nedidelis riebalų kiekis nuotekose paprastai nesukelia jokios žalos aplinkai ir valymo įrenginiams. Tačiau vis tiek rekomenduojama, kad jų ten patektų kuo mažiau. Kai kuriais atvejais didelio riebalų kiekio nuotekose neįmanoma išvengti.

Tuomet juos būtina tinkamai atskirti, naudojant specialų skirtuvą (gaudyklę). Taigi kada ir kam reikalingas toks įrenginys?

Kada jis turėtų būti naudojamas?

Riebalų skirtuvas yra pirminis valymo elementas. Jis privalo būti įrengiamas tuomet, kai su nuotekomis išleidžiama daugiau nei 1 kg riebalų (tiek gyvulinės, tiek augalinės kilmės, kurių tankis mažesnis nei 0,95 g/cm3) per parą. Tokios gaudyklės gaminamos iš stiklo pluošto ir poliesterinių dervų. Šios medžiagos pasižymi antikorozinėmis savybėmis, todėl užtikrina įrenginių ilgaamžiškumą.

Riebalų skirtuvas gali turėti vertikalų arba horizontalų korpusą. Įrenginio viduje yra daviklis, perspėjantis apie talpoje susikaupusių riebalų kiekį. Jų sluoksnis negali būti storesnis nei 15 cm. Kai nuotekos patenka į gaudyklę, skendinčios medžiagos nusėda, o riebalai atskiriami į paviršių. Vėliau vanduo perleidžiamas per riebalus sulaikantį antgalį ir nukreipiamas į buitinės kanalizacijos tinklus.

Kur gali būti įrengiamas riebalų skirtuvas?

Toks įrenginys dažniausiai naudojamas įmonėse ir visuomeniniuose pastatuose. Tai gali būti viešbučiai, moteliai, restoranai ir kitos viešosios įstaigos, kuriose ruošiamas maistas. Riebalų skirtuvai paprastai reikalingi ir maisto (pavyzdžiui, mėsos) perdirbimo gamyklose, skerdyklose, konditerijos įmonėse. Taip pat jie gali būti naudojami muilo ir kitų higienos priemonių gamyklose, kitose pramonės įmonėse ar visuomeninėse įstaigose. Taigi tokio įrenginio panaudojimo galimybės išties plačios.

Kaip išsirinkti tinkamiausią?

Kaip jau minėjome riebalų skirtuvai gali būti skirtingų tipų (vertikalūs bei horizontalūs) ir modelių. Priklausomai nuo to, įrenginiai skiriasi savo našumu (gali siekti nuo 1 iki 20 l/s), matmenimis (diametru, aukščiu), darbiniu tūriu (0,24–4,97 m3). Tai reiškia, kad riebalų gaudyklės pasirinkimas priklauso nuo individualių poreikių. Horizontalų korpusą turintys skirtuvai paprastai yra didesni, todėl užima daugiau vietos ir yra labiau tinkami ten, kur susidaro didelis nuotekų kiekis.

Domitės riebalų atskyrimo nuo nuotekų galimybėmis? Ieškote įrenginio, kuris leistų tai padaryti? Tuomet patvari, ilgaamžė ir lengvai montuojama riebalų gaudyklė gali būti efektyvus sprendimas. Lietuviška produkcija atitinka visus nustatytus reikalavimus. Susisiekite su ją gaminančia įmone ir išsirinkite sau tinkamiausią įrenginį, paspaudę ant šios nuorodos https://feliksnavis.lt/lt/riebalu-skirtuvai.htm. Pasikonsultuokite su patyrusiais nuotekų tvarkymo specialistais, kurie profesionaliai patars ir padės rasti optimalų sprendimą.

PR


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite