Kokį lygintuvą pasirinkti?

Parašyta: 2022-02-01 | Kategorija: Naujienos, Skelbimai, Trakai |

Iš pirmo žvilgsnio nusipirkti lygintuvą neatrodo sunku. Tačiau įsigilinus į paaiškėja, kad galime rinktis iš kelių rūšių lygintuvų, kurie skiriasi galia, garų slėgiu ar medžiaga, iš kurios yra pagaminti. Be to, yra nemažai funkcijų, apie kurių egzistavimą dažniausiai sužinome tik naršydami parduotuvėje esantį pasiūlymą.

Padas – koks jis turėtų būti?

Medžiaga, iš kurios pagamintas lygintuvo padas, yra nepaprastai svarbi. Nuo jo priklauso, ar bus patogu lyginti, ar lygintuvas neprilips prie medžiagos ir kaip sklandžiai ja slys.

Populiariausios medžiagos, iš kurių gaminami lygintuvai:

  • Plieninis padas– gaminamas iš nerūdijančio plieno. Jų paviršių nesudėtinga valyti ir prižiūrėti.
  • Tefloninis ir aliuminio padas – labai gerai slysta, bet nėra labai patvarus, lengvai braižosi.
  • Keramikinis padas – garantuoja labai gerą slydimą ir lengvą lyginimą, atsparūs įbrėžimams, bet sunkiai valomi.
  • Emalinis padas – puikiai slysta, bet su juo reikia būti labai atsargiems, jie lengvai pažeidžiami ir sunkiai valomi.
  • Titano padas – reiškia gerą slydimą, išskirtinį patvarumą ir atsparumą įbrėžimams. Jie taip pat garsėja savo aukšta kokybe ir gana lengvai valomi.

Rinkdamiesi lygintuvą dažnas vartotojas žiūri į įrenginio galios parametrą ir mano, kad nuo to priklauso lyginimo efektyvumas. Bet jie klysta. Kuo didesnė lygintuvo galia, tuo greičiau jis įkaista, o nenutrūkstamo garo galia lemia lyginimo efektyvumą.

Garų poveikis labai svarbus, nes atpalaiduoja audinių pluoštus ir taip palengvina lyginimą. Kuo didesnė garų galia, tuo lengviau ir greičiau lygintuvas pašalina raukšles. Šis parametras pateikiamas gramais per minutę ir reiškia, kiek gramų garų gauname per minutę lyginant. Vidutinės klasės lygintuvai siūlo apie 40 g/min garo našumą, o 50-60 g/min – aukščiausios klasės gaminius.

Renkantis lygintuvus taip pat verta atkreipti dėmesį į pado konstrukciją: kokia yra jo snapelio forma, ar jis tinkamai profiliuotas, kad būtų lengviau išlyginti sunkiai pasiekiamas vietas. Taip pat svarbus yra pado skylučių, pro kurias išmetami garai, skaičius ir vieta. Tinkamas jų paskirstymas yra svarbus norint gerai sudrėkinti audinius, ypač tokius sunkiai lyginamus kaip linas.

Taip pat atkreipkite dėmesį į laidą, kad jis būtų pakankamai ilgas, nes ilgesnis laidas suteikia didesnę judėjimo laisvę bei turi lankstų tvirtinimą, kuris leidžia lengvai jį valdyti tiek dešine, tiek kaire ranka.


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite