Kovo 24 d. – atvira pamoka „Lietuvos kariuomenė – NATO pajėgų dalis“, skirta 7–12 klasių mokiniams

Parašyta: 2022-03-23 | Kategorija: Jaunimas, Mokyklos, Naujienos, Renginiai, Trakai |

Ketvirtadienį, kovo 24 d., kviečiame į dar vieną atvirą pamoką „Lietuvos kariuomenė – NATO pajėgų dalis“. Lektorius – Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovas, štabo seržantas Igoris Bartanovičius.

Šį kartą pamoka skirta 7–12 klasių mokiniams. Jie susipažins su Lietuvos kariuomenės, kuri yra NATO pajėgų dalis, struktūra, sužinos apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms ir mobilizaciją karo metu. Mokiniai taip pat išgirs patarimų, kaip kovoti be ginklų ir nugalėti propagandą.

Pamoka bus tiesiogiai transliuojama kovo 24 d. nuo 11 val. Transliacijos nuoroda: https://youtu.be/fHIYJts1qzk

Tai jau 9-oji pamoka iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuoto atvirų pamokų ciklo. Jis skirtas Lietuvos mokinius supažindinti su Ukrainos istorija, bendrais Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, didvyriškai su Rusijos agresija kovojančios šalies situacija ir karo iškeltais iššūkiais, tokiais kaip dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata ir kt.

Ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos nacionaline UNESCO komisija, Britų tarybos švietimo ir informacijos centru Lietuvoje.

Mokykloms nebūtina koreguoti pamokų tvarkaraščių ir jungtis prie pamokos jos transliacijos metu. Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ kanale. Įrašytas pamokas galima su moksleiviais peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite