Nuo ko pradėti tinkamiausio stogo paieškas?

Parašyta: 2022-03-31 | Kategorija: Skelbimai, Trakai |

Namo statyba yra sunkus ir labai atsakingas darbas. Vienas iš sudėtingiausių komponentų yra stogas. Juk tai ta namo dalis, kuri ne tik saugo nuo lietaus ar sniego, bet ir išsaugo namo šilumą bei suteikia tam tikros estetikos pastato išorei.

Daug kas priklauso nuo to, kaip bus sumontuotas stogas.

Populiariausias variantas – čerpinis stogas

Taip, jie yra brangūs, palyginti su kitais variantais, tačiau yra labai atsparūs atšiaurioms oro sąlygoms ir tikriausiai nesukels problemų daugelį metų po stogo dengimo čerpėmis. Be to, tai suteikia prabangaus įvaizdžio namo išorei. Norint, kad ši stogo danga išliktų nepakitusi ilgą laiką, būtina reguliariai valyti samanas, ką galite padaryti patys arba pasisamdyti specialistą. Čerpės gali būti keraminės, asfaltinės, medinės ir kt. Kiekvienos medžiagos našumas ir kaina skirsis.

  • Kitas populiarus variantas – metalinis stogas. Dauguma naujų pastatų yra padengti šia danga, nes tai verta pinigų. Cinkuoti stogai gali tarnauti 50 ar 70 metų. Tai ekonomiškas pasirinkimas.
  • Vis dar dažnai pasirenkama ir šiferio danga.. Asbesto turintis šiferis, buvęs populiarus, dabar paverčiamas beasbestiniu šiferiu. Išties, nors kaina nėra labai didelė, tarnavimo laikas nėra toks ilgas, o spalvų pasirinkimas mažesnis. Be to, spalva greitai išblunka – tačiau šis pasirinkimas vis dar pirmauja.

Pirmas patarimas – nesirinkite pačios pigiausios medžiagos

Tai reiškia, kad ypatingas dėmesys turi būti skiriamas stogo dangos ir šiltinimo medžiagų pasirinkimui. Kokybiškos medžiagos yra brangesnės nei pačios paprasčiausios, tačiau stogas, kuris saugos namą nuo natūralios išorės ir dešimtmečius išlaikys šilumą namuose – taupyti nereikalaujantis pirkinys. Taip pat neapsimoka stogo montavimo darbų ir stogo dengimo darbų apsiimti patiems. Ši išimtis taikoma tik tuo atveju, jei tiksliai žinote, kaip tinkamai dengti stogą. Visais kitais atvejais ieškokite patikimų ir patyrusių meistrų.

Renkantis stogo dangas yra keletas variantų

Pavyzdžiui – bituminės plokštės, tačiau čia vienas trūkumas yra tai, kad jos yra degios. Norite nedegios medžiagos? Tada yra populiarus variantas – plieninė stogo danga. Tai vertė už pinigus. Nuo seniausių laikų daugelis žmonių prisimena šiferį. Taip, anksčiau naudotas šiferis nebegaminamas, nes yra kenksmingas. Šiuo metu yra alternatyvų beasbesto šiferiui. Nedegus ir nerūdijantis, bet prastas spalvos pasirinkimas. Asfalto čerpės tinka ir mūsų klimato juostai, todėl dažnai pasirenkamos. Didžiausias privalumas yra tai, kad jis gali padengti daugybę stogo konstrukcijų, net ir sudėtingų. Taip pat galima rasti ir kitų populiarių plytelių. Pavyzdžiui, betonas arba PVC.

Betoninės čerpės yra labai sunkios, todėl be papildomos statybinės technikos, tokios kaip kranai ar krautuvai, tokio stogo uždengti neįmanoma

PVC čerpės nėra geras pasirinkimas, nes praktikoje matėme, kad šlaitinių stogų savininkai šią dangą pašalina maždaug po dešimties metų, nes jos labai deformuojasi. Kitas čerpių tipas yra keraminės. Jos atrodo kaip nesenstanti klasika. Patvarus, tvirtas ir itin estetiškas vaizdas garantuotas. Tiesa, didžiausias kokybiškų čerpių trūkumas – aukšta kaina.

Kokį stogą pasirinkti, priklauso nuo stogo konstrukcijos ir turimo pinigų kiekio. Jeigu norite kokybiško ir tvirto stogo, tai toks stogas tikrai bus brangus. Tiesa, kokybiškas stogas ilgainiui džiugins namų savininkus gražia išvaizda ir ilgaamžiškumu. Taigi, galvodami apie didelę kainą, pagalvokite, kiek metų gyvensite be vargo remontuoti ar keisti stogą. „Budmat steel service“ UAB – tinkamiausias pasirinkimas. Budmat įmonė prekiauja tik aukščiausios kokybės stogo dangomis, dėl to užsukite ir išsirinkite tinkamiausią stogą savo namams.

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite