Semtis profesinės patirties – į Europos šalis

Parašyta: 2022-05-20 | Kategorija: Gimnazija, Kelionės, Trakai |

Trakų r. Aukštadvario gimnazija – aktyvi Erasmus+ programos, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo ir mainų paramos fondas remiant Europos Komisijai, dalyvė.

Šiais mokslo metais Aukštadvario gimnazijos pedagoginis personalas bei profesijos moksleiviai savo kvalifikaciją bei profesinius įgūdžius kėlė užsienio šalyse.

Net dešimt bendrojo ugdymo mokytojų pagal tarptautinį projektą „Motyvuoti mokiniai“ šiais mokslo metais buvo išvykę į kvalifikacijos tobulinimo kursus Maltoje ir Italijoje, kurių metu tobulino savo gebėjimus spręsti mokinių mokymosi motyvacijos problemas, kūrybiškai ir šiuolaikiškai motyvuoti ir įtraukti mokinius į ugdymo procesą.

Aukštadvario gimnazija dalyvauja Erasmus+ projekte Nr. 2021-1-LT01-KA121-VET-000005876, kurio vienas iš tikslų – tobulinti profesinio mokymo procesą remiantis užsienio šalių patirtimi bei plėtoti tarptautinį bendradarbiavimą, gerinti mokyklos įvaizdį ir konkurencingumą. Pagal šį projektą profesijos mokytoja, dėstanti būsimiems virėjams, savo profesinę kvalifikaciją kėlė Turkijos restoranuose. Savaitės trukmės stažuotės metu mokytoja mokėsi įvairių patiekalų, ypač žuvies, jūros gėrybių, gamybos subtilybes, susipažino su tradicine turkiška virtuve.

Be to, pagal tą patį Erasmus+ programos projektą penki technikos priežiūros verslo darbuotojo profesijos besimokantys moksleiviai savo profesinius įgūdžius tobulino Italijos automobilių remonto įmonėse. Moksleiviai realiai susipažino su ES darbo rinkos keliamais profesiniais reikalavimais, pagilino savo profesines, kalbines, kultūrines žinias, įgijo tarptautinio bendravimo patirties, užmezgė naujų pažinčių, susipažino su stažuotės šalies kultūra.

Kiekvienam stažuotėje dalyvavusiam moksleiviui bei mokytojui buvo išduoti Europass mobilumo dokumentai, patvirtinantys įgyvendintas stažuotes bei pripažįstami visoje Europos Sąjungoje.

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Dalia Mockeliūnienė

Projektų vadovė

Aukštadvario gimnazijos nuotraukose –  mokymai  Italijoje ir Turkijoje


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite