Sakralinė popietė Lentvaryje: prisimenant monsinjorą K. Vasiliauską

Parašyta: 2022-06-09 | Kategorija: Kultūra, Lentvaris, Renginiai, Trakai |

Žurnalistė R. Sakalauskaitė pristatė knygą „Gyvenimas, koks jis buvo. Kazimiero Vasiliausko biografija“ 

Birželio 5 dieną Lentvaryje, parapijos namuose, pristatyta žurnalistės Ramunės Sakalauskaitės knyga „Gyvenimas, koks jis buvo. Kazimiero Vasiliausko biografija“ apie politinį kalinį ir tremtinį, monsinjorą Kazimierą Vasiliauską.

Lietuvos Respublikos Seimas šiuos metus paskelbė būtent šio iškilaus žmogaus garbei, gimusio 1922 metais. Deja, jau 21 metus monsinjoro K. Vasiliausko nėra tarp mūsų, tačiau iki pat šiolei dauguma žmonių mena jį geru žodžiu bei dėkoja už visas suteiktas gyvenimo pamokas.

Mūsų miesto klebonas Gintaras Petronis taip pat monsinjorą prisimena kaip šviesų žmogų – su juo susipažino dar jaunystėje, kartu tarnavo bažnyčioje. Kaip pasakoja klebonas, monsinjoras mėgdavo cituoti įvairias poeto Vytauto Mačernio eiles. Knygos apie šią iškilią asmenybę autorė R. Sakalauskaitė taip pat turėjo garbės susipažinti su šiuo žmogumi, ji mena monsinjorą kaip šventą Kazimierą – jis niekada nemoralizavo žmonių, jų neskirstė į gerus ir blogus, taip pat kiekvienam rasdavo tinkamą bei reikalingą žodį. Autorės teigimu, monsinjoras yra tikro kunigo pavyzdys. Pats dvasininkas gyveno kukliai, mokėjo džiaugtis tikrais dalykais: bendryste, artimaisiais, taip pat mėgo švelnų humorą, skaityti knygas bei ieškoti su veikėjais panašumų.

Na, o Lentvaryje ši sakralinė popietė surengta neatsitiktinai – klebonas G. Petronis su rašytoja susipažino dar prieš išleidžiant knygą – abudu ieškojo, kur Daugpilyje anksčiau gyveno monsinjoras. Taigi, mūsų miesto parapijos klebonas pasikvietė rašytoją į sekmadienines mišias, skirtas Sekminėms paminėti bei iškart po jų vyko knygos pristatymas. Džiugu, kad į šią popietę susirinko Lentvario bendruomenės nariai, kurie domisi katalikų bažnyčios istorija bei jai nusipelniusiais žmonėmis.

Lentvario kultūros rūmų informacija


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite