Vaikai iš Ukrainos pakvietė merą pažaisti futbolo

Parašyta: 2022-07-29 | Kategorija: Jaunimas, Naujienos, Renginiai, Savivaldybė, Trakai |

Meras A. Šatevičius su Ukrainos vaikų globos namų „Perlinka“ globotiniais.  Jovitos Sajavičienės nuotr.

Liepos 26-osios popietę Trakų rajono savivaldybės meras Andrius Šatevičius susitiko su Lentvaryje apsistojusiais Ukrainos vaikų globos namų „Perlinka“ globotiniais. Trakų rajono paramos šeimai ir vaikams centro darbuotojų lydimi į susitikimą mero kabinete atvyko aštuoni smalsuoliai su auklėtoja.

Maloniai sutikęs jaunuosius svečius, meras netruko jų sudominti – prisistatydamas, pasakodamas, kaip tapo meru, rodė jam buvusio mero perduotas regalijas. Meras džiaugėsi, kad yra gimęs laisvoje, nepriklausomoje valstybėje ir kad gali šioje šalyje atskleisti save kaip politiką, atstovauti demokratinėms vertybėms. Nors jo veikla iš daug ko susideda ir netelpa į darbo valandas, jis atvirai prisipažino: „Man patinka šis darbas, aš jį mėgstu.“

Užmezgęs malonų pokalbį, meras domėjosi, kaip vaikams sekasi Lietuvoje, ar patinka gyventi Lentvaryje, ar jau lankėsi miesto bibliotekoje ir kultūros rūmuose. Papasakoję įspūdžius vaikai prisiminė ir mėgstamus žaidimus su kamuoliu stadione. Vis dėlto kaip ir daugelį vaikų juos traukia vandens pramogos, todėl šią gražią ir karštą vasaros dieną šalia savivaldybės pastato pastebėję jiems patikusį fontaną, prisiminė ir vos įvažiavus į Trakus matytą įspūdingą iš Totoriškių ežero trykštančią vandens srovę bei smagias maudynes Graužio ežere Lentvaryje, stebėjosi ten puikiai įrengtu plačiu lieptu, kitais įrenginiais.

Smagu girdėti tokius nuoširdžius vaikų pasakojimus, matyti, kiek džiaugsmo suteikia Trakuose ir rajone įgyvendinti projektai, ir suvokti, kad visas triūsas ne veltui.

Labai smalsūs ir drąsūs svečiai mero kabinete ne tik vaišinosi arbata ir saldainiais, bet ir pažėrė daugybę klausimų. Jie teiravosi, kiek metų jau yra meru, o merui paaiškinus, kad kol kas nėra nė  vienerių metų ir viskas ateityje priklausys nuo būsimų mero rinkimų rezultatų, vaikai nustebo ir susidomėjo: „Ar Jūs būsite Prezidentu?“ Tad  meras papasakojo apie šalies vadovus ir paklausė vaikų, ar šie užaugę norėtų būti politikais. Netrukus sulaukė atsakymo, kad ketintų būti futbolininkais, tačiau vis dėlto neatmetė galimybės, jog, pasibaigus sportininko karjerai, galėtų padėti savo šaliai ir politinėje veikloje. Išgirdęs tokį atsakymą, meras tik patvirtino, kad svarbu daryti tai, ką išties mėgsti, ir prisiminė savo kelią – daug įvairiapusės patirties atnešusį darbą pedagogikos ir jaunimo politikos srityse. Jo žodžiais, tai padėjo suvokti mero veiklos svarbą rajono gyventojams ir didžiulę atsakomybę, kurią suteikia šis postas.

Be jokių sienų ar drovumo bendraudami, vaikai prisiminė savo šalį ir netgi papasakojo apie kai kurias problemas, buvusias joje dar iki karo, klausė, kaip meras jas spręstų. Kiek pakomentavęs galimus sprendimo būdus, jis pabrėžė, kad svarbiausia einant šias pareigas yra ne vardas, o galimybė suburti žmones, stiprią komandą, kuri rajono, o drauge ir valstybės, gyventojams užtikrintų ramią, pozityvią dabartį ir ateitį.

Įdėmiai besiklausant suskubta ir šmaikščiai paklausti, ar naujasis jų draugas moka ukrainietiškų žodžių, ir nuspręsta jį pamokyti ne tik žodžių, bet ir įvairių triukų, o netrukus, akimirksniu pasidaliję komandomis, vaikai pakvietė merą susitikti stadione pažaisti futbolo.

Mažieji ir toliau noriai pasakojo apie Lietuvoje patirtus įspūdžius, džiaugėsi čia jiems organizuojamomis kelionėmis, o po to netgi sulaukė netikėtos ekskursijos po savivaldybės administracijos pastatą. Jie smalsiai apžiūrėjo Didžiąją salę, žavėjosi Mažojoje salėje eksponuojamais apdovanojimais ir netgi rado dalelę Ukrainos – žvilgsnius prikaustė lietuvių ir ukrainiečių kalbomis užrašytas Ukrainos asociacijos „Gediminaičių kelias“ ir Trakų rajono savivaldybės bendradarbiavimo memorandumas. Jie taip pat domėjosi kompiuterine įranga, pozavo šalia Europos Sąjungos vėliavos, drauge su meru apžiūrėjo savivaldybės partnerių dovanas, paveikslus, kuriuos jis jau gavo savo kadencijos metu, pasiklausė istorijų apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus menančią vytinę, Trakų bendradarbiavimą su miestais partneriais ir kitas įdomybes.

Trakų rajono savivaldybės informacija

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite