Sėkmingai praūžė XVII „Trakų fanfarinė savaitė”: pasaulinių žvaigždžių koncertai bei meistriškumo pamokos, didžiulis dalyvių skaičius, pirmieji dirigentų kursai

Parašyta: 2022-08-12 | Kategorija: Kultūra, Renginiai, Trakai |

Tradiciškai tarptautinio fanfarinio orkestro (dirigentas Bert Langeler) koncertu baigiasi „Trakų fanfarinė savaitė“, tačiau šiųmetinė projekto naujovė – dirigavimo kursai – pratęsė meistriškumo mokyklos veiklą ir, tuo pačiu, padėjo tvirtą pagrindą ateičiai.

Dvi dienas Trakų kultūros rūmuose skambėjo Nacionalinio Nyderlandų karalystės fanfarinio orkestro (NNKFO) garsai, o prie dirigento pulto stojo penki kursų dalyviai. Orkestro dirigentas, dirigavimo kursų vadovas Danny Oosterman stebėjo dirigentų darbą lavinant manualinės technikos įgūdžius  ir atsižvelgiant į darbo su fanfariniu orkestru specifiką (instrumentų dinamiką, balansą, artikuliaciją, intonaciją), gilinosi į fanfarinio orkestro skambesio specifiką bei kylančias problemas orkestruotėje. NNKFO ambasadorius, reziduojantis kompozitorius Rob Goorhuis dalinosi įžvalgomis apie savo kūrinio „Innocent condemned” (liet. „Nekaltas pasmerktasis”) interpretaciją.

Su dideliu pasisekimu įvykus XVII  „Trakų fanfarinei savaitei”, projekto organizatoriaus, Trakų meno mokyklos vardu, visiems partneriams, rėmėjams ir draugams dėkoja Neringa ir Arvydas Mišeikiai: „Esame laimingi ir dėkingi, kad „Trakų fanfarinė savaitė“ įvyko ir įvyko puikiai: 8 dienos; 10 nemokamų pasaulinio lygio atlikėjų bei gabaus jaunimo koncertų; 11 aukščiausio meistriškumo dėstytojų iš Lietuvos, Vengrijos, Nyderlandų Karalystės, Jungtinės Karalystės, Kanados, JAV; 130 meistriškumo ir kvalifikacijos tobulinimo kursų dalyvių iš Lietuvos, Estijos, Vokietijos ir Vengrijos, pučiamųjų instrumentų bei jų aksesuarų paroda; „Trakų fanfarinės savaitės” nuotraukų paroda ir pirmieji dirigavimo kursai.

Visos komandos ir visų dalyvių vardu – AČIŪ už draugystę ir paramą!”

Nuotraukas ir atsiliepimus galite peržiūrėti Trakai Fanfare Week facebook paskyroje (www.facebook.com/fanfareweek/)

Justina Orlovskytė-Mikniuvienė

Nuotr. aut. Liudmila Felčinskaja


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite