Trakų kultūros rūmuose vyko teatrų festivalis „Kanapė“

Parašyta: 2022-11-18 | Kategorija: Kultūra, Naujienos, Renginiai, Trakai |

Giedrius Jakubauskas, Tomas Antanavičius, Evelina Sutkaitytė, Robertas Čuta, Brigita Balčytienė, Danutė Juraitienė, Daiva Žemaitienė, Irena Jocienė. Aleksandro Aziulevičiaus nuotr.

Lapkričio 11-12 dienomis Trakų kultūros rūmuose vyko teatrų festivalis „Kanapė“.

Trakų Karališkasis teatras parodė spektaklį Neil Simon „Keista pora (moteriška versija)“, režisuotą Roberto Čutos. Mažeikių kultūros centro teatro trupė „Visavi“ dalyvavo festivalyje su spektakliu „Siena“ (režisierė ir scenaristė Daiva Gedvilienė), Kretingos rajono kultūros centro Egidijaus Radžiaus teatras – su spektakliu „Žemės ar moters“ pagal Vaižganto kūrybą (režisierius Nerijus Gedminas). Festivalio svečiai iš Latvijos – Valkos miesto teatras – į Trakus atvežė spektaklį Nikolajaus Gogolio „Senųjų laikų dvarininkai“ (režisierius Aivars Ikšelis).

Svečių įspūdžiai

 

„Trakai – tai Lietuvos perlas, – po festivalio sakė Valkos miesto teatro režisierius A. Ikšelis. – Pirmiausia – žmonės. Atviri, geri, atjautūs. Mes labai džiaugiamės pažintimi su Trakų Karališkuoju teatru ir jo režisieriumi Robertu Čuta. Teatrų šventė „Kanapė 2022“ buvo organizuota labai įdomiai ir profesionaliai. Spektakliai, susitikimai, pokalbiai po spektaklių mums buvo labai vertingi. Manau, kad Valkos miesto teatro ir teatro iš Lietuvos bendradarbiavimas tęsis“.

Pagaliau pavyko

„Kanapę“ Trakų Karališkasis teatras organizuoja kas dveji metai, šiemet „Kanapė“ buvo keturiolikta. Pasak Trakų Karališkojo teatro režisieriaus R. Čutos, džiugu, kad festivalis apskritai pagaliau įvyko. „Kartą planuota „Kanapė“ buvo atšaukta, nes užsitęsė Trakų kultūros rūmų žiūrovų salės renovacijos darbai, – sakė R. Čuta. – Dar du kartus buvo atšaukta dėl karantino. Na, pavyko tik iš ketvirto karto, bet ir tuo džiaugiamės. Žinoma, džiaugiamės ir naujais užmegztais kontaktais ar pratęstu bendradarbiavimu su kitais teatrais. Jau esame pakviesti į teatrų festivalį Mažeikiuose vasarį“.

Roberta Malinauskaitė

 

 


Komentarai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite